Radonjić: Cilj medalja u Beogradu

Šampionat je na programu od 22. do 29. oktobra, a Crnu Goru će predstavljati Anastazija Petrović (do 56), Samed Demić (do 57), Remzija Dacić (do 67), Dejvid Kajević (do 75), Mensur Murić (do 86) i Miroslav Vujović (preko 91 kg).
0 komentar(a)
Kik boks reprezentacija, Foto: MINA
Kik boks reprezentacija, Foto: MINA
Ažurirano: 21.10.2016. 12:25h

Cilj kik boks reprezentacije Crne Gore na seniorskom prvenstvu Evrope u Mariboru biće medalja, kazao je selektor Goran Radonjić.

Šampionat je na programu od 22. do 29. oktobra, a Crnu Goru će predstavljati Anastazija Petrović (do 56), Samed Demić (do 57), Remzija Dacić (do 67), Dejvid Kajević (do 75), Mensur Murić (do 86) i Miroslav Vujović (preko 91 kg).

Svi crnogorski takmičari, osim Vujovića koji je prijavljen za K1, nastupiće u disciplini lou kik.

Radonjić je kazao da je crnogorskim takmičarima Evropsko prvenstvo (EP) u Mariboru najznačajnije takmičenje ove godine.

"Odradili smo dobre pripreme i učestvovali na nekoliko turnira, na kojima su momci pokazali zavidan kvalitet i spremu i osvajali najsjajnija odličja. U trenažnom procesu smo cijelo ljeto. Imali smo uspješnu provjeru u Rožajama i nikada spremniji ne idemo na takmičenje i sa više takmičara koji konkurišu za medalju",rekao je Radonjić na konferenciji za novinare.

On je, komentarišući šanse crnogorskih boraca u Mariboru, kazao da su svi pretendenzi za medalju.

"Nikada više takmičara nije bilo prijavljeno i za medalju će trebati najmanje dvije ili tri pobjede. Imamo mladu ekipu, ali spremnu da se suprostavi i najačim reprezentacija. Očekujem da osvojimo medalju, jer bio bio neuspjeh da se vratimo bez nje", kazao je Radonjić.

On je podsjetio da su nedavno na reviji u Rožajama, Remzija Dacić i Dejvid Kajević, postali profesionalni prvaci Evrope, kao i da su pobjede protiv rivala iz Bugarske ostvarili i ostali crnogorski reprezentativci.

Kapiten reprezentacije, Remzija Dacić, kazao je da su reprezentativci duže vrijeme naporno trenirali i pripremali se za EP.

"Imali smo dosta mečeva ove godine, spremni smo i nadam se da uz malo sreće na žrijebu možemo do medalje", rekao je Dacić.

Prema riječima trenera reprezentacije Predraga Lekića, Crna Gora ima sastav koji obećava.

"Imali smo ozbiljne pripreme i provjere. U tim mečevima pokazali smo kvaliet. Važno je i da niko nema zdrastvenih i problema sa kilažom. Optimisti smo, a pokriće za to nam daju ostvareni rezultati i forma. Ne sjećam se da smo na okupu imali šest takmičara takvog kvaliteta. Biće teško doći do medalje, ali imamo kvaliet i vjerujemo u uspjeh", kazao je Lekić.

Predsjednik Ivan Strugar podsjetio je da su crnogorski kik bokseri prošle godine na Svjetskom prvenstvu u Beogradu, osvojili dvije bronzane medalje i vjeruje da se sličan rezultat možeponoviti i u Mariboru.

"To nam daje nadu da ove godine napravimo i korak više, plasman u finale. Momci su godinu iskusniji, imali su dosta mečeva i imamo pravo da budemo optimisti. Iskreno se nadamo, vjerujemo da ćemo popraviti rezultat sa SP i izboriti makar jedno finale", kazao je Strugar.

Bonus video: