Zlatičanin protiv Garsije brani titulu 28. januara u legendarnom MGM Grandu!

Ljevoruki bombarder je najprestižniji bokserski trofej osvojio 12. juna u Americi, na način koji opravdava njegov nadimak u ringu - Dinamit. On je Bolivijca Franklina Mamanija u borbi za titulu nokautirao u 3. rundi.
3 komentar(a)
Dejan Zlatičanin, Foto: Filip Roganović
Dejan Zlatičanin, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 21.10.2016. 09:37h

Crnogorski bokser Dejan Zlatičanin će titulu prvaka svijeta u lakoj kategoriji u najvećoj i najprestižnijoj - WBC verziji, protiv Amerikanca Majkija Garsije, braniti 28. januara, i to na najprestižnijem bokserskom mjestu, u MGM Grand areni u Las Vegasu!

Meč između Zlatičanina i Garsije je prvobitno trebalo da bude održan 15. oktobra, ali su iz tabora Garsije tražili više vremena za pripremu meča sa crnogorskim šampionom. Sada se znaju i vrijeme i poprište velikog bokserskog spektakla...

"Jako sam zadovoljan i uzbuđen, naročito zbog mjesta gdje se održava meč. Iako sam zadovoljan svim uslovima, posebno me raduje da ću boksovati u MGM Grandu, jer je to najprestižnije mjesto. Kao što je san svakog boksera svjetska titula, tako je i da boksuje u ringu MGM Granda", rekao je za "Vijesti" Dejan Zlatičanin.

Ljevoruki bombarder je najprestižniji bokserski trofej osvojio 12. juna u Veroni, američkom gradiću udaljenom 420 milja od Njujorka, na način koji opravdava njegov nadimak u ringu - Dinamit. On je Bolivijca Franklina Mamanija u borbi za titulu nokautirao u 3. rundi.

Zlatičanin, koji je slavio u svih 22 okršaja u profi ringu, 15 puta nokautom, titulu će braniti protiv borca koji je osvajao titule prvaka svijeta u pero i super pero kategoriji, u verziji WBO, a bez poraza je na profesionalnom ringu, sa 35 pobjeda, od kojih 29 nokautom.

"Garsija je fantastičan bokser, prvak u dvije težinske kategorije, i to sa svega 28 godina. Ipak, ja sam spreman za njegov način borbe", ističe Dejan.

Naš bokser je odradio bazične pripreme na slovenačkoj Rogli, formu održava u Podgorici, a pripreme će finiširati u Americi.

"Nadam se da ću u najvećem ringu i odbraniti titulu, mada je sve što mi se dešava nestvarno. Nerijetko se zapitam da li se ovo stvarno meni iz Crne Gore dešava. Ipak, potrudiću se da čvrsto ostanem na zemlji i da se pripremim za najvažnije - odbranu titule", zaključio je Zlatičanin.

Bonus video: