Stopalom je mogao ostaviti trag na bombi

Jovanović se nije mogla izjasniti o načinu nanošenja DNK, s obzirom da se “radi o manjoj količini biološkog materijala”
78 pregleda 1 komentar(a)
Uviđaj, eksplozija centar Podgorice, Foto: Luka Zeković
Uviđaj, eksplozija centar Podgorice, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 21.10.2016. 06:48h

Vještak Jelena Jovanović nije isključila mogućnost da je DNK optuženog Saše Ljumovića pronađen na štapinu bombe, mogao nastati i dodirom stopala.

To je navela na suđenju Ljumoviću, optuženom da je decembra prošle godine bacio eksplozivnu napravu ispred stana sina vlasnika Hemere Nikole Perovića.

Jovanović se nije mogla izjasniti o načinu nanošenja DNK, s obzirom da se “radi o manjoj količini biološkog materijala”.

Dodala je da se ne može utvrditi da li je trag nastao prije ili poslije eksplozije i da se, s obzirom na izgled ostatka štapina koji nije do kraja izgorio, ne može isključiti mogućnost da je kontakt bio i prije eksplozije.

Suđenje je prekinuto do 25. oktobra, za kada je planirano davanje završnih riječi u postupku.

Ljumović je u odbrani tvrdio da je u dobrim odnosima sa komšijom Perovićem i da je nelogično da bi bacio bombu, jer bi time ugrozio i svoju porodicu, koja živi iznad. Dodao je i da je jedini način na koji je mogao biti pronađen njegov DNK na štapinu bombe - to što je šetao po zgradi da vidi da li je neko povrijeđen...

Njihove komšije iz zgrade, u svjedočenjima su takođe naveli da su nakon eksplozije slobodno šetali zgradom, prolazili pored kratera i da ih policajci u tome nijesu sprečavali.

Ljumoviću se sudi za izazivanje opšte opasnosti i nedozvoljeno držanje oružja, ali i za prijetnje policajcima Milomiru Cakoviću i Suadu Bećoviću.

Tužilaštvo ga tereti i da je u maju prijetio policajcima, pa je taj postupak spojen sa suđenjem za bombaški napad. To nije prvi bombaški napad na imovinu Perovića.

Prije godinu, nepoznata osoba postavila je eksplozivnu napravu pod automobil mlađeg Perovića.

Nekoliko mjeseci ranije, u podmetnutom požaru na parkingu ispred zgrade u kojoj Dragan Perović živi u potpunosti je izgorio “mercedes” starijeg Perovića.

Bonus video: