Vlada: Što prije rasvijetliti pokušaj državnog udara

Saopšteno je da će premijer Milo Đukanović "u skladu sa zakonskim ingerencijama, učiniti sve da ovaj slučaj bude doveden do kraja"
67 pregleda 26 komentar(a)
Vlada Crne Gore, Foto: Gov.me
Vlada Crne Gore, Foto: Gov.me
Ažurirano: 20.10.2016. 16:04h

Vlada je pozvala nadležne državne organi da u maksimalno kratkom roku, u kojem je to moguće, predmet otkrivanja i procesuiranja lica za koja postoji osnovana sumnja da su izvršila krivična djela stvaranje kriminalne organizacije i terorizam u pokušaju profesionalno dovedu do kraja i time obezbijede zaštitu države Crne Gore i njenih nacionalnih interesa, saopšteno je nakon sjednice Vlade.

Saopšteno je da će premijer Milo Đukanović "u skladu sa zakonskim ingerencijama, učiniti sve da ovaj slučaj bude doveden do kraja".

Direktor crnogorske policije Slavko Stojanović na dan održavanja parlamentarnih izbora saopštio je da je tokom noći uhapšeno 20 državljana Srbije, osumnjičenih za stvaranje kriminalne organizacije i terorizam. Tu informaciju je potvrdilo i Tužilaštvo.

Specijalno državno tužilaštvo nakon saslušanja šestoro je pustilo da se brani sa slobode.

Pritvor do 30 dana određen je bivšem šefu srpske Žandarmerije Bratislavu Dikiću (46) kojeg tužilaštvo sumnjiči da je sa Aleksandrom Sinđelićem, koji je u bjesktvu, organizator kriminalne grupe, čiji je zadata navodno bio da na dan izbora ubijaju građane okupljene ispred Skupštine, uhapse Đukanovića i proglase pobjedu određene političke grupacije.

Iza spuških rešetaka istražni sudije poslao je i Beograđanku Kristinu Hristić (39), Novosađanku Branku Milić (58), Beograđanina Milana Dušića (59) zvanog Pacov, Dragana Maksića (50) i Srboljuba Đorđevića (52) iz Bujanovca, koji su nastanjeni u Beogradu, ali i šabčane Aleksandra Čurovića (33), Aleksandra Aleksića (41), Nikolu Đurića (34), Sinišu Ćetkovića (37), Dejana Stanojevića (42) zvanog Gorila, Miloša Aćimovića (26), Ivicu Matića (36) i Perica Andić (39).

Iz tužilaštva još nijesu saopštili za čiji je račun ta grupa navodno trebala da izazove nemire u Podgorici, ali ni gdje je oružje iz kog su trebali da pucaju u građane okupljene ispred Skupštine.

Bonus video: