Kolaković kandidat i za selektora Poljske

Pored Kolakovića, kako su objavili poljski mediji, kandidati su i Italijani Ferdinando de Đorđi, Andrea Anastazi i Adrea Đani, Bugarin Radostin Stojčev, te Argentinac Danijel Kastelani. Odbojkaški portal "World of volley" je ranije objavio da su kandidati i Argentinac Raul Lozano, aktuelni selektor Irana, te trener brazilskog Sada Kruzeira Marselo Mendez.
2 komentar(a)
Igor Kolaković, Foto: Polsatsport.pl
Igor Kolaković, Foto: Polsatsport.pl
Ažurirano: 20.10.2016. 14:42h

Igor Kolaković nije samo prvi i glavni kandidat za selektora Crne Gore, što je u srijedu potvrđeno iz Odbojkaškog saveza Crne Gore, već je u igri i za selektora Poljske, objavili su poljski mediji.

Kako je objavio portal "Sportski pregled" ("Przeglądu Sportowego"), crnogorski trener je u igri da naslijedi Stefana Antigu, pošto je Odbojkaški savez Poljske prije desetak dana odlučio da ne produži ugovor sa francuskim trenerom, koji je vodio Poljake do titule prvaka svijeta 2014. godine.

Kako navode poljski mediji, Kolakovića za funkciju selektora Poljske kandiduje uspješan rad na klupi Srbije, sa kojom je od 2006. do 2015. godine osvojio osam medalja – titulu prvaka Evrope na EP u Austriji i Češkoj 2011. godine, bronzu na Svjetskom prvenstvu u Italiji 2010, bronze na EP u Rusiji 2007. i Danskoj 2013. godine, te dva srebra (2008, 2009) i bronzu (2010) u Svjetskoj ligi. Sa selekcijom do 23 godine je vicešampion svijeta.

Kolaković je u društvu renomiranih odbojkaških trenerskih imena koji su u konkurenciji za novog selektora Poljske, jedne od najjačih svjetskih odbojkaških reprezentacija. Pored njega, kako su objavili poljski mediji, kandidati su i Italijani Ferdinando de Đorđi, Andrea Anastazi i Andrea Đani, Bugarin Radostin Stojčev, te Argentinac Danijel Kastelani.

Odbojkaški portal "World of volley" je ranije objavio da su kandidati i Argentinac Raul Lozano, aktuelni selektor Irana, te trener brazilskog Sada Kruzeira, Marselo Mendez.

"Ja sam, zaista, zainteresovan za mjesto selektora Poljske. Zašto? Jer je to veoma jaka reprezentacija", izjavio je Andrea Đani, trener Verone, koji je sa selekcijom Slovenije bio vicešampion na posljednjem Evropskom prvenstvu.

Kako navodi portal "Volleyballworld-pl.com", do ovog trenutka niko od poljskih trenera se nije kandidovao za selektora, pa je izvjesno da će i naredni selektor Poljske biti stranac.

Odbojkaški savez Poljske će do 31. oktobra razmatrati sve kandidature, a u novembru će komisija, na čelu sa predsjednikom Jacekom Jaspžikom, Upravnom odboru saveza dostaviti prijedlog o najboljem kandidatu, nakon čega će Poljaci dobiti novog selektora...

Potvrđujući informaciju da je obavio prvi razgovor sa predsjednikom Odbojkaškog saveza Crne Gore Cvetkom Pajkovićem oko preuzimanja muške reprezentacije Crne Gore, i ističući da je poziv za njega "primamljiv i veoma značajan", Kolaković je kazao da u ovom trenutku postoje ograničenja u pregovorima.

"Ja sam u sprecifičnom profesionalnom trenutku, u kojem nemam klub koji treba da mi obezbijedi posao tokom čitave godine, samim tim i egzistenciju. Zbog takve situacije nijesam u mogućnosti da u ovom trenutku odgovorim pozitivno. Gospodin Pajković je izrazio spremnost da sačeka tu moju odluku do vremena do kada to bude potrebno. Ja ne znam koje je vremensko ograničenje, znam da je prva naredna akcija u maju iduće godine, pa mislim da ima dovoljno vremena", rekao je Kolaković "Vijestima".

"Ali, naravno, to zavisi od strpljenja OSCG, koliko je, ponavljam, Savez spreman da čeka moju odluku, koju u ovom trenutku ne mogu da donesem. Iz razloga jer postoji opasnost da klub koji me angažuje ne dozvoli da njihov trener bude istovremeno i trener neke od reprezentacija, što je sve više praksa u odbojkaškom svijetu", dodao je Kolaković.

Bonus video: