Otvoreno pismo: Vodite računa o higijeni četkica da ne bi prošle kao ja

Moja poruka nije da kritkujem žene kojima sam povjerila svoje lice
0 komentar(a)
neseser, šminka, Foto: Shutterstock
neseser, šminka, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 20.10.2016. 09:05h

Ukoliko koristite četkice za šminkanje onda morate znati da je od izuzetne važnosti da ih redovno perete. Stare i neoprane četkice su savršeno tlo za bakterije.

Manekenka Antea Pejdž uputila je otvoreno pismo šminkerima širom svijeta, ali i djevojkama apelujući da moraju voditi računa o higijeni četkica za šminku da ne bi prošli kao i ona.

“Ovo je pismo upućeno svim šminkerima... Neću da sjedim i da se pravim da modeling nije sjajan posao. Modeli se sjajno zabavljaju na poslu, posebno u Australiji, ali postoje određeni rizici povezani sa zdravljem i higijenom na koje moram da skrenem pažnju. Prethodna četiri dana radim revije, a pošto sam više puta bila žrtva pojedinih nekvalifikovanih šminkera (koje neću imenovati) kući sam se vratila sa infekcijom oka.

Moja poruka nije da kritkujem žene kojima sam povjerila svoje lice već da podignem svijest o korišćenju testera, ali i poručim da se četkice stalno moraju prati! Ovo nije prvi put da sam dobila infekciju od prljavih četkica za šminkanje koje je ko zna ko koristio prije mene, ali nadam se da će biti posljednji“, napisala je i dodala da je na ljekovima.

Zato, djevojke, pamet u glavu – redovno menjajte i perite svoje četkice za šminkanje i nikako ih ne dijelite sa drugima!

A letter to makeup artists and those getting their makeup done... I'm not going to sit here pretending I don't like modelling or isn't awesome because it really is and I do almost always have fun on jobs. Models have it good most of the time, especially in Australia however there are health/hygiene risks involved for models and anyone using testers or getting their makeup done people can overlook. I have just been on a fashion show job for the past 4 days and unfortunately even though I had observed unhygienic practises and confronted the qualified artists (who I will not name) I still ended up taking home a nasty eye infection from fashion weekend. I do feel my safety concerns were dismissed as if it was part of my job to put up with these unhealthy conditions. My message is not intended to critique the women who I trusted with my eye and skin health but to raise awareness of importance of hygiene practises amongst artists. If you are getting your makeup done or using any testers, check everything has been cleaned to your standard even if someone scoffs at your concerns. This is not my first time receiving an ailment from a dirty makeup brush and unfortunately in my line of work I doubt it will be the last but please be aware of this if you ever come close to a makeup kit so you can keep yourself safe and healthy. ? Ps - It been diagnosed as a staff infection by the doctor and I'm now on medication ?? #unretouched #nofilter #fuckingsick

A photo posted by ??? (@anthea_page) on

Bonus video: