BiH: Državljanin Crne Gore osumnjičen za šverc cigareta

"M.Đ. (1994.), državljanin Crne Gore, koji je pobjegao vozilom i pri tome nanio povrede policijskom službeniku, nađen je i lišen slobode 19.10.2016. godine"
232 pregleda 5 komentar(a)
šverc cigareta Crna Gora BiH, Foto: Granpol.gov.ba
šverc cigareta Crna Gora BiH, Foto: Granpol.gov.ba
Ažurirano: 19.10.2016. 14:20h

Državljanin Crne Gore M.Đ. (1994) uhapšen je zbog sumnje da je švercovao cigarete i "sprječavao službeno lice u vršenju službene radnje".

Kako se navodi u saopštenju Granične policije BiH, državljanin Crne Gore je bio član grupe koja je švercovala cigarete iz Crne Gore u BiH.

"Pripadnici Granične policije Bosne i Hercegovine 18.10.2016. godine spriječili su krijumčarenje 4.490 kutija raznih vrsta cigareta iz Crne Gore u BiH. Cigarete su otkrivene u graničnom pojasu na području Trebinja prilikom granične kontrole opela, bh. registarskih oznaka, i pretresom objekata koje su koristili osumnjičeni", navodi se u saopštenju.

Zbog postojanja sumnje da su počinili krivično djelo "krijumčarenje", pored M.Đ. uhapšeni su R.K. (1990.), koji je upravljao vozilom, i M.V. (1985.), državljani BiH.

"Protiv njih Tužilaštvu BiH bit će podnijet izvještaj zbog krivičnog djela "krijumčarenje". Trećeosumnjičeni M.Đ. (1994.), državljanin Crne Gore, koji je pobjegao vozilom i pri tome nanio povrede policijskom službeniku, nađen je i lišen slobode 19.10.2016. godine. Cigarete bez akciznih markica privremeno su oduzete. O događaju je obaviješteno Tužilaštvo BiH. U toku je daljnji rad na ovom slučaju", navodi se u saopštenju.

Bonus video: