Na dva granična prelaza zaplijenjeno preko 13,5 kg marihuane i skanka

Kako se navodi u zajedničkom saopštenju, osobe koja su imala namjeru da u vozilima kojima su upravljali prokrijumčare ove opojne droge preko granice će biti procesuirana nadležnim organima
57 pregleda 0 komentar(a)
droga, Foto: Uprava carina
droga, Foto: Uprava carina
Ažurirano: 19.10.2016. 11:02h

Službenici Uprave carina i Uprave policije MUP-a zaplijenili su na dva granična prelaza preko 13,5 kg opojnih droga – preko 8,5 kg marihuane i oko 5 kg skanka.

Kako se navodi u zajedničkom saopštenju, osobe koja su imala namjeru da u vozilima kojima su upravljali prokrijumčare ove opojne droge preko granice će biti procesuirana nadležnim organima.

"Carinski službenici Carinske ispostave Debeli Brijeg i policijski službenici Regionalnog centra granične policije Jug – Odjeljenja granične bezbjednosti Herceg Novi su, 17. 10. 2016. godine oko 10,30 časova, na graničnom prelazu naše države sa Republikom Hrvatskom – GP Debeli brijeg, u putničkom motornom vozilu „Citroen Berlingo“, mađarskih registarskih oznaka, kojim je upravljao mađarski državljanin I.T. (30), otkrili 16 pakovanja nepravilnog oblika sa 8.541 grama materije za koju se sumnja da je opojna droga marihuana. Carinski i policijski službenici su drogu otkrili u specijalno izrađenom skrovištu, tzv. bunkeru, u tovarnom prostoru vozila. Droga je oduzeta a o svemu su obaviješeni policijski službenici Odsjeka za borbu protiv droge i krijumčarenja koji su preuzeli lice, drogu i vozilo i o događaju obavijestili državnog tužioca u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici. I.T. je lišen slobode i uz krivičnu prijavu je priveden nadležnom tužiocu, zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga. Šesnaest pakovanja sa materijom za koju se sumnja da je marihuana, bruto mase 8,541 kg, upućeno je u Forenzički centar radi vještačenja."

Istog dana, oko 20 minuta kasnije, na Sukobinu je bila još jedna akcija carinika.

"arinski službenici Carinske ispostave Sukobin i policijski službenici Reginalnog centra granične policije Jug – Odjeljenja granične bezbjednosti Ulcinj su, na Zajedničkom graničnom prelazu Sukobin – Murićani (zajedničkom graničnom prelazu Crne Gore sa Republikom Albanijom), kontrolisali pmv „VW Golf IV“, albanskih registarskih oznaka, kojim je upravljao I.Š. (37), dok se na mjestu suvozača nalazio G.K. (42), oba albanski državljani. Detaljnom kontrolom vozila u predjelu lijeve i desne bankine pronađeno je 10 pvc pakovanja sa oko 5 kg zelene biljne materije za koju se sumnja da se radi o opojnoj drogi marihuana tipa skank. Carinski i policijski službenici su kontrolu ovog vozila izvedeli u saradnji sa policijom Albanije. U skladu sa Protokolom o radu na Zajedničkom graničnom prelazu Sukobin – Murićani, lica, vozilo i drogu su preuzeli službenici albanske policije radi daljeg postupanja i procesuiranja", zaključuje se u saopštenju UC i UP.

Bonus video: