Pitajte i Barovića jesam li planirao ubistvo Đurovića

Od suda je tražio da se saslušaju brojni svjedoci koji će, rekao je, potvrditi da sa njima ili njihovim prijateljima nije bio neprijatelj
1020 pregleda 17 komentar(a)
Veselin Barović, Foto: Savo Prelević
Veselin Barović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 19.10.2016. 06:35h

Slobodan Šaranović kazao je juče da nije imao nikakav spisak osoba za likvidaciju, već da je ta lista postojala isključivo u glavi svjedoka Miloša Vojinovića:

“Koji me jedini i optužuje”.

Okrivljeni za podstrekavanje na ubistvo Nikole Bojovića, to je saopštio u nastavku suđenja u podgoričkom Višem sudu.

Od suda je tražio da se saslušaju brojni svjedoci koji će, rekao je, potvrditi da sa njima ili njihovim prijateljima nije bio neprijatelj.

“Mene niko ne optužuje osim izjave Miloša Vojinovića, koji govori da je kod mene postojao spisak za likvidaciju, te da se ubije Korać... Da se sasluša Filip Korać da li ima saznanja da je postojao plan za njegovu likvidaciju i da li sam mu prijetio. Da svjedoči i Jovo Đurović, da li mu je poznato da je Slobo Šaranović planirao da ubije njegovog brata Luku Đurovića. Predlažem da se sasluša Marko Ljubiša zvani Kan, Veselin Vesko Barović, Sveto Maraš, koji bi potvrdili da nije bilo nikakvog mog neprijateljstva sa Lukom Đurovićem”, kazao je Šaranović.

Podsjetio je da su protiv njega podignute dvije optužnice, ali da ih je Viši sud oba puta vraćao tužiocu na dopunu.

“Ko god da je pisao ovu optužnicu, ona ne valja, nonsens. Tražim od ovog vijeća da tužiocu vrati i ovu treću optužnicu i sprovede istražne radnje. Tražim da se kao svjedok sasluša Miloš Vojinović, jer sam optužen samo na osnovu njegove izjave u Beogradu, a vjerodostojnost njegove izjave nikada nije provjerena”, kazao je juče Šaranović.

On je rekao da neće učestvovati u procesu, ukoliko sud potvrdi “ovu nakaradnu optužnicu”...

“Ovo je moj protest, jer se radi o naručenoj optužnici... Potrebno je da se sasluša i Goran Bojanić i da kaže da li je Miloš Delibašić u njegovom prisustvu rekao da Šaranović naručio ubistvo Nikole Bojovića”.

Predsjednik vijeća, sudija Boris Savić najavio je da će se ročište nastaviti danas.

Šaranović i Ratko M. Koljenšić, okrivljeni su da su se kriminalno udružili i podstrekli i pomagali u ubistvu brata navodnog šega zemunskog klana Luke Bojovića.

U optužnici piše da su planirali da ubiju i Vladimira Jovanovića i Filipa Koraća, za koje su smatrali da su pripadnici Bojovićeve organizovane kriminalne grupe, koju su smatrali odgovornom za ubistvo Branislava Šaranovića 2009. godine.

Bonus video: