Sad bi svi da čitaju i slušaju Dilana

Sam Dilan u svom stilu nije ni prokomentarisao što je dobio Nobela
0 komentar(a)
Bob DIlan, Foto: Trbimg.com
Bob DIlan, Foto: Trbimg.com
Ažurirano: 18.10.2016. 13:32h

Dobitnici prestižnih nagrada, kao što je Nobelova, očekivano se nađu nakon toga u žiži interesovanja šire javnosti, a ni Bob Dilan nije izuzetak.

Kako to obično biva, svi sada žele da čitaju i slušaju dobitnika Nobelove nagrade za književnost, pa je prodaja njegovih djela širom svijeta naglo skočila.

Tako je knjiga "The Lyrics: 1961-2012" trenutno najprodavanija knjiga u onlajn prodavnici Amazon. Na listi bestselera ovo izdanje skočilo sa 73543. na 209. mjesto. Od dodjele Nobelove nagrade skočile su i Dilanove "Hronike" koje su do kraja dana rasprodate.

Isto važi i za album, a listu predvode "Bob Dylan's Greatest Hits" i "Blonde on Blonde". Kada je u pitanju strimovanje, servis Spotify je objavio da je slušanje Dilanovih pjesama poraslo za 512 odsto, a najpopularnija pjesma je "Like a Rolling Stone".

Sam Dilan u svom stilu nije ni prokomentarisao Nobela, a komitet za dodjelu Nobelove nagrade priznao je juče da je odustao od traženja prvog muzičara koji je dobio ovu nagradu, nakon što danima nisu uspjevali da stupe u kontakt sa njim.

Bonus video: