Novosti: Škaljarski klan organizovao ubistvo Aleksandra Stankovića

"Bez obzira na to što je pušten bez krivične prijave, pod policijskom prismotrom je i dalje B. V., pripadnik grupe pljačkaša, bivših "pink pantera". On je nedavno izašao iz zatvora, gdje je "ležao" zbog nedozvoljenog držanja oružja, pišu "Novosti"
353 pregleda 4 komentar(a)
Aleksandar Stanković Sale Mutavi, Foto: Youtube screenshot
Aleksandar Stanković Sale Mutavi, Foto: Youtube screenshot
Ažurirano: 18.10.2016. 12:11h

Ubistvo vođe navijača Partizana, Aleksandra Stankovića, zvanog Sale Mutavi (30) u Beogradu organizovali su, kako sumnjaju istražni organi, pripadnici "škaljarskog klana" iz Kotora, saznaju "Novosti".

Stanković je ubijen 13. oktobra oko 21 sat u pucnjavi na raskrsnici Bačvanske i Ulice Gospodara Vučića, nedaleko od kapija Centralnog zatvora u Beogradu.

Privedeno je nekoliko njihovih saradnika, koji su poslije ispitivanja pušteni. Pod prismotrom je i mjesto njihovog okupljanja na Novom Beogradu.

"Bez obzira na to što je pušten bez krivične prijave, pod policijskom prismotrom je i dalje B. V., pripadnik grupe pljačkaša, bivših "pink pantera". On je nedavno izašao iz zatvora, gdje je "ležao" zbog nedozvoljenog držanja oružja, pišu "Novosti".

On je suvlasnik sportskog kluba, koji je u neposrednoj blizini mjesta zločina. Operativni podaci kazuju da je bio nedaleko od ugla Bačvanske i Ulice gospodara Vučića u momentu kada je došlo do oružanog napada na Stankovića.

Neki od svjedoka su ispričali da su se neposredno prije rafala čuli zvižduci pištaljke, kao da je neko dao znak za otvaranje paljbe.

"B. V., međutim, tvrdi da je bio u svojoj kući u vrijeme Stankovićeve likvidacije", navodi izvor "Novosti". To potvrđuju i listinzi njegovih mobilnih telefona, odnosno mobilni aparati koji su locirani na adresi na kojoj stanuje. Ali, to ne mora ništa da znači. Mogao je telefone da ostavi kod kuće, a on da izađe. I dalje je pod obradom. Sumnjamo da je povezan sa crnogorskim krupnim kriminalcima, koji iz Beograda vode svoje poslove. Sve to sada provjeravamo.

Najnovija saznanja govore da su na Stankovića pucala dvojica napadača iz "kalašnjikova". Gotovo svi meci su koncentrisani u glavu, vrat i donji dio grudi. Pucano je sa rastojanja do šest metara, a takvu preciznost mogu da postignu samo profesionalci. Napadači su bili sakriveni u žbunju. Kada su začuli zvižduk pištaljke, istrčali su i zapucali. Taj, koji je dunuo u pištaljku, posmatrao je kretanje Stankovića sve vrijeme, pišu "Novosti".

"Postoje određene informacije da su pucači iz Bosne i Hercegovine, a da su ih angažovali "škaljarci" - navodi izvor Novosti. "Logistika je napravljena u Beogradu. Nije tačno da su zapalili automobil poslije zločina. Takođe, pobjegli su "audijem", a ne BMV-om kako se u prvi mah pretpostavljalo. Neko je namjerno širio dezinformacije".

Ubice su vođu navijača Partizana sačekale da im priđe na nekoliko metara. Likvidiran je u svom automobilu "audiju A 6". Nije ga spasao ni pancir koji je imao na sebi. Napadači su tačno znali gdje da gađaju. U napadu na njega teško je povrijeđen njegov prijatelj Milorad Đurić, zatvorski čuvar u Centralnom zatvoru u Beogradu. On je bio na godišnjem odmoru i najavio je da će dati otkaz.

Đurića, koji je vidio ceo napad, čuvaju policajci u Urgentnom centru gdje se oporavlja od povreda. On je gotovo iskrvario jer mu je jedan od metaka iz "kalašnjikova" skoro presjekao arteriju.

Policija još pokušava da odgonetne motiv surovog ubistva vođe navijača Partizana. Neke indicije govore da je njegova smrt upozorenje nekim ljudima i da nije riječ o najobičnijim kriminalnim obračunima.

Sahranjen Stanković

Na Novom groblju u Beogradu danas je sahranjen vođa navijača Partizana Aleksandar Stanković, zvani Sale Mutavi.

Veliki broj ljudi okupio se na sahrani ubijenog navijača.

Na sahranu su došli i predstavnici Uprave Partizana, Ivica Ilijev, Miloš Vazura i Milorad Vučelić .

Grupa navijača Partizana je uoči početka opela bila raspoređena na ulazu na groblje. Kasnije su se i oni pridružili povorci.

Bonus video: