Srpski mediji: Dikić uzeo pare i angažovao ga je državni vrh ili mu je namješteno

"Bratislav Dikić ima ozbiljne zdravstvene probleme i veoma je diskutabilno da li može da izvede bilo koju akciju, a posebno zauzimanje Skupštine. Međutim, prijatelj je sa Slavkom Stojanovićem, direktorom policije Crne Gore, i bivšim direktorom policije Veselinom Veljovićem", rekao je izvor "Blica"
186 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 18.10.2016. 08:50h

Hapšenje penzionisanog generala srpske žandarmerije Bratislava Dikića i još 19 osoba u predizbornoj noći glavna je tema i srpskih medija. Tako "Blic" piše da je Dikića angažovao državni vrh Crne Gore.

Prema pisanju lista niko nije mogao da precizira da li je i za koju sumu Dikić učestvovao u skandalu koji je uzdrmao Crnu Goru, piše list i tvrdi da "Podgoricom kruži priča da suma nije velika, ali ni ispod 100.000 eura".

Večernje novosti u današnjem izdanju pišu da su crnogorski obavještajci unaprijed pripremili klopku za Dikića. List piše da je među uhapšenima i sedmoro hodočasnika koji su krenuli u posjetu manastiru Ostrog.

Blic: Podgoricom kruži priča da je Dikić uzeo 100.000 eura

Penzionisanog generala srpske žandarmerije Bratislava Dikića, koji je uhapšen u Crnoj Gori u noći pred izbore, angažovao je državni vrh Crne Gore, piše "Blic".

Cilj je bio da se polarizuje glasačko tijelo i time umjereni procrnogorski glasovi iznova odu DPS-u, piše list.

Navodeći da formulacije policije i tužilaštva da je 20 srpskih državljana uhapšeno kada su krenuli po oružje, Blic kaže da ta ista policija oružje za "prevrat i hapšenje" Mila Đukanovića nije pronašla.

"Jednostavno je cilj bio razbuktati strasti u izbornom danu i polarizovati Crnu Goru na srpske opcije i Đukanovićev DPS. Formula je "neće nama ovdje Srbi da izvode terorističke akcije", koja je izazvala emocije", rekao je sagovornik "Blica".

Niko nije mogao da precizira da li je i za koju sumu Dikić učestvovao u skandalu koji je uzdrmao Crnu Goru, piše list i tvrdi da "Podgoricom kruži priča da suma nije velika, ali ni ispod 100.000 eura".

"Sigurno je, međutim, da je akcija svima trebalo da deluje kao scenario spskih opcija, prvenstveno što se za Dikića vezuju radikalni prosrpski stavovi. Upravo to je i trebalo da bude garant da pojavljivanje "terorista" nema veze sa državnim vrhom", piše list.

"Bratislav Dikić ima ozbiljne zdravstvene probleme i veoma je diskutabilno da li može da izvede bilo koju akciju, a posebno zauzimanje Skupštine. Međutim, prijatelj je sa Slavkom Stojanovićem, direktorom policije Crne Gore, i bivšim direktorom policije Veselinom Veljovićem", rekao je izvor "Blica".

"Večernje novosti": Crnogorski obavještajci unaprijed pripremili klopku za Dikića

Crnogorski obavještajci unaprijed su pripremili klopku za bivšeg komadanta srpske Žandarmerije Bratsilava Dikića, kako bi ga uhapsili na dan izbora pišu "Večernje novosti."

Prema informacijama lista Dikić je bio u Crnoj Gori potpuno nezavisno od kampanje i izborne trke. "Novosti" pišu da je na dan glasanja jedan od obavještajaca ANB-a iskoristio poznanstvo sa Dikićem i odveo ga do jednog stana u kojem je bilo 60 dugih cijevi, gdje mu je bila pripremljena zamka.

Dikić navodno nije htio da uđe u taj prostor, ali su mu operativci stavili lisice na ruke, pišu "Novosti".

Hapšenjem 20 građana Srbije Beograd doveden u politički neprijatnu situaciju.

List piše da crnogorski zvaničnici do sada nijesu pružili nijedan konkretan dokaz da je pomenuta grupa, u kojoj je kako "Novosti" saznaju bilo i pripadnika Ravnogorskog pokreta pripremala nasilno preuzimanje vlasti.

Nisu objavljene ni fotografije skladišta i naoružanja koje je navodno Dikić trebalo da upotrebi pišu "Novosti."

Prema pisanju "Novosti" među uhapšenima je i sedmoro hodočasnika koji su krenuli na Ostrog.

Galerija

Bonus video: