Bošković ostaje u pritvoru jer bi mogao da pobjegne kod rodbine u Srbiju

Piše da su Bošković i Čujović dijelili pare uzete na prevaru
179 pregleda 4 komentar(a)
Nebojša Bošković, Foto: Zoran Đurić
Nebojša Bošković, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 15.10.2016. 08:55h

Apelacioni sud potvrdio je odluku Višeg suda i produžio pritvor Nebojši Boškoviću, osumnjičenom da je izvršio krivično djelo - kriminalno udruživanje u sticaju sa krivičnim djelom - računarska prevara.

"Osnovano je prvostepeni Viši sud produžio pritvor Boškoviću zbog opasnosti od bjekstva. Imajući u vidu činjenicu da se ovom okrivljenom stavlja na teret da je izvršio teška krivična djela, kroz visinu Krivičnim zakonikom propisane kazne zatvora za kriminalno udruživanje od jedne do osam godina, dok je za krivično djelo računarska prevara propisana kazna zatvora od dvije do 12 godina, okrivljeni može biti osuđen na relativno visoku kaznu zatvora. Ova činjenica ne može ga ostaviti ravnodušnim u odnosu prema pravosudnim organima Crne Gore, u smislu odazivanja na pozive od strane istih ili da se da u bjekstvo i skrivanje za slučaj da se nađe na slobodi. Kada se ove činjenice dovedu u vezu sa nesumnjivim činjenicama da okrivljeni, po sopstvenom kazivanju ima blisku rodbinu u Republici Srbiji, kao i da u toj državi posjeduje i imovinu, pravilan je zaključak prvostepenog suda da to jesu okolnosti koje ukazuju da bi se okrivljeni ukoliko bi se našao na slobodi dao u bjekstvo i skrivanje i na taj način ometao dalje vođenje krivičnog postupka”, piše između ostalog u obrazloženju odluke.

Prema navodima optužnice, Bošković je organizovao kriminalno udruženje i u posao uključio Miloša Čujovića.

Objašnjava se da se Čujović iz spuškog zatvora lažno predstavljao kao vlasnik žiro-računa i koristeći se računarskim tehnikama, sa tuđih bankovnih računa podigao 1.446.171,80 eura.

Navodi se da su Bošković i Čujović dijelili novac.

Bonus video: