Boškan podnio ostavku, Nešić ostaje selektor dama

"Svi izvještaji selektora su ocijenjeni pozitivno osim izvještaja selektora muške seniorske reprezentacije Slobodana Boškana, gdje je konstatovano da seniori nisu ostvarili zacrtani cilj, a to je bio plasman na Evropsko prvenstvo, makar kroz baraž. Boškan je na kraju svog izvještaja podnio ostavku, koju je Predsjedništvo OSCG usvojilo", navodi se u saopštenju.
79 pregleda 2 komentar(a)
Slobodan Boškan, Foto: Cev.lu
Slobodan Boškan, Foto: Cev.lu
Ažurirano: 14.10.2016. 12:59h

Rastanak i nije neočekivan, s obzirom na posljednji rezultat u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, ali i činjenicu da je našao novi klub, Olimpijakos - Slobodan Boškan nije više selektor odbojkaša Crne Gore, pošto je podnio ostavku, nekoliko mjeseci prije nego mu je ugovor isticao.

Njegovu ostavku je prihvatilo Predsjedništvo Odbojkaškog saveza Crne Gore na današnjoj sjednici, prvoj u drugom mandatu predsjednika Cvetka Pajkovića.

Kako se navodi u saopštenju, "Predsjedništvo OSCG je usvojilo sve izvještaje selektora reprezentativnih selekcija, sa posebnim osvrtom na izvještaje selektora muške i ženske seniorske reprezentacije".

"Svi izvještaji selektora su ocijenjeni pozitivno osim izvještaja selektora muške seniorske reprezentacije Slobodana Boškana, gdje je konstatovano da seniori nisu ostvarili zacrtani cilj, a to je bio plasman na Evropsko prvenstvo, makar kroz baraž. Boškan je na kraju svog izvještaja podnio ostavku, koju je Predsjedništvo OSCG usvojilo", piše u saopštenju.

S obzirom na to da je prva naredna akcija muške reprezentacije u maju iduće godine, kada se igraju kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo, OSCG nema potrebu da žuri sa izborom novog selektora. Nije, međutim, isključeno da nasljednik Boškana bude poznat i do kraja godine...

U "paketu" sa preuzimanjem Budvanske rivijere, Boškan je na kormilo Crne Gore došao 25. februara 2014. godine, kada je naslijedio Nikolu Matijaševića. Iako, maltene, početnik u trenerskom poslu (prije toga je vodio Dunav koji je sam osnovao), Boškan je za dvije i po godine na klupi naših seniora napravio rezultatski iskorak u odnosu na prethodnike. Osvojio Evropsku ligu 2014. godine, godinu kasnije je vodio selekciju do finala treće divizije u debitantskom nastupu u Svjetskoj ligi, dok je ove godine Crnu Goru samo set dijelio od drugog uzastopnog plasmana na fajnl-for treće divizije.

Bio je jedini selektor u istoriji Crne Gore koji je vodio reprezentaciju u dva uzastopna ciklusa kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, ali oba puta nije uspio da "crvene" odvede dalje od druge runde. Ako u prvom ciklusu, prije dvije godine to nije bilo neočekivano, s obzirom na to da u timu nije imao Marka Bojića i Vojina Ćaćića (i pored toga je naša selekcija ostvarila tri pobjede u šest mečeva), od posljednjih kvalifikacija za EP su svi, očekivali više, počev od igrača, stručnog štaba, Saveza do odbojkaške javnosti. Istina, i ovaj ciklus kvaliifkacija nije prošao bez problema, jer je Ćaćić preskočio najveći dio priprema, Bojić skoro sve...

Crna Gora je ponovo imala tri pobjede u šest utakmica, nedovoljno za barem drugo mjesto u drugoj rundi i prolaz u baraž, u koji je otišla Španija, a kasnije i kroz baraž izborila plasman na EP u Poljskoj. To je, očigledno, bio signal da je potrebna promjena na kormilu naše selekcije. Poznavaoci prilika u našoj odbojci, međutim, tvrde da je odlukom da napusti Budvansku rivijeru još ljetos "zapečatio svoju buduću sudbinu" na klupi reprezentacije.

Sa druge strane, Predsjedništvo OSCG je dalo podršku Draganu Nešiću, koji će i dalje nastaviti da vodi žensku seniorsku reprezentaciju, saopšteno je iz OSCG. Dame, takođe, nijesu prošle drugu rundu kvalifikacija, ali su prvi put upisale dvije pobjede u grupi...

"Konstatovan je i napredak kod ženske seniorske selekcije i donijeta je odluka da se da podrška i nastavi saradnja sa Draganom Nešićem", piše u saopštenju.

Predsjedništvo OSCG je, kako se navodi, donijelo odluku o imenovanju Veselina Vukovića za predsjednika Trenerske komisije OSCG, koji je na tom mjestu imenovan i u odluci iz 2007.godine, pa je novo Predsjedništvo potvrdilo odluku iz ranijeg perioda". Na nedavnoj Skupštini OSCG bilo je dosta primjedbi delegata na račun rada trenerske organizacije, pa i samog predsjednika Vukovića.

Bonus video: