Alternativa: Aco Đukanović kupio televizor od 48.000 eura

"Dok se mi trudimo da djecu liječimo sms-ovima, dok hronični bolesnici nemaju ljekove u apotekama, dok nam djeca umiru u bolnicama gdje nema sredstava higijene... Neki imaju za televizor od 48.000 eura"
229 pregleda 0 komentar(a)
Račun za televizor
Račun za televizor
Ažurirano: 14.10.2016. 09:01h

Dok veliki broj građana Crne Gore tehničke uređaje mora da kupuje na odloženo plaćanje zbog malih zarada, porodica premijera Mila Đukanovića ne štedi na luksuzu. Premijerov brat Aco Đukanović posjeduje plazma televizor od 48.000 eura! Alternativa Crna Gora objavila je prije nekoliko sati na svojoj Fejsbuk stranici račun iz oktobra 2008. godine firme "VT Commerce" iz Bosne i Hercegovine.

Na računu piše da je kupac Aco Đukanović, tu je i njegov matični broj i broj telefona. Kupio je plazma televizor od 45.831, stalak za plazmu od 2.042 eura i digitalnu ploču od 127 eura. Sve ukupno Đukanovića je koštalo 48.000 eura. Radi se o televizoru impozantne veličine - težak je više od 200 kilograma.

Za njegovo postavljanje u kući potrebne su posebne dizalice. Kupovina tog televizora zaključena je 2008. godine kada je Prva banka premijerovog brata bila u velikoj krizi, tako da je u nju država upumpavala milione poreskih obveznika. Gotovo sedam godina kasnije (april 2015. godine) Milo Đukanović je kazao da je za crnogorske prilike gorivo luksuz i time opravdao uvođenje naknade za gorivo kako bi se popunio "budžetski deficit".

Da je kojim slučajem njegov brat štedio, možda budžetskog deficita ne bi ni bilo? Ili možda neko misli drugačije? U svakom slučaju za Alternativu je stvar jasna:

"Dok se mi trudimo da djecu liječimo sms-ovima, dok hronični bolesnici nemaju ljekove u apotekama, dok nam djeca umiru u bolnicama gdje nema sredstava higijene... Neki imaju za televizor od 48.000 eura. Na ovim izborima nećete glasati između 17 opcija. Glasaćete samo između dvije opcije. Jednu opciju čine bogati, koji vode većinu partija u Crnoj Gori. Bogati koji se trude da se ništa ne promijeni u Crnoj Gori. Drugu grupu čine obespravljeni građani. Naš glas se nije čuo ni na jednim izborima. Podijelili su nas međusobnom mržnjom. Dok smo se mi mrzili, oni su zaradili sasvim dovoljno da im ovi izbori budu igrarija. Šesnaestog ne glasate za partije, glasate za jedan potpuno novi pristup politici...", piše između ostalog u postu nikšićke Alternative pored slike fakture Đukanovića.

Bonus video: