Božidar Ćuk sa Al Arabijem osvojio Federejšn kup

Klub Božidara Ćuka je u finalu bio bolji od El Džaiša sa 3:1 (21:25, 25:22, 25:17, 25:23) i ponovio uspjeh iz 2014. godine.
0 komentar(a)
Božidar Ćuk, Foto: Cev.lu
Božidar Ćuk, Foto: Cev.lu
Ažurirano: 14.10.2016. 08:35h

Božidar Ćuk je osvojio prvi trofej u Kataru – primač odbojkaške reprezentacije Crne Gore je sa Al Arabijem trijumfovao u Federejšn kupu, takmičenju koje najavljuje start nove sezone.

Klub Božidara Ćuka je u finalu bio bolji od El Džaiša sa 3:1 (21:25, 25:22, 25:17, 25:23) i ponovio uspjeh iz 2014. godine.

U ekipi El Džaiša (u čijem klubu radi bivši crnogorski selektor Ivan Joksimović, nekada trener Budvanske rivijere) zbog povrede nije igrao naš bivši reprezentativac, naturalizovani Katarac, Bojan Đukić.

Ćuk je u početkom avgusta potpisao ugovor sa sezonu sa Arabijem, šampionom Katara, u koji je stigao i Brazilac Leandro Visoto, bivši korektor japanskog JT Tandersa, koji vodi naš Veselin Vuković.

Sezona u Kataru se nastavlja Super kupom, koji se igra u nedjelju i u kojem igraju Al Arabi i Al Rajan. Prvenstvo kreće 19. oktobra...

Za našeg reprezentativca je ovo četvrto inostrano iskustvo, a u Katar je stigao iz Olimpijakosa sa kojim je prošle sezone osvojio Kup i Liga kup Grčke, u polufinalu plej-ofa je poražen od šampiona PAOK-a, dok je u CEV kupu atinski klub stigao do četvrtfinala...

Božidar Ćuk je rodom iz Ljubinja (Bosna i Hercegovina), odakle je 2006. godine (dvije godine nakon brata Gojka) stigao u Crnu Goru, u OK Budva, nakon čega je nosio dres Studentskog centra i Budvanske rivijere, a onda je ljeto 2013. godine otišao u inostranstvo.

Prvo je igrao u Francuskoj, za Narbon, a onda se preselio u Grčku, u Etnikos, ali je tamo proveo samo prvu polusezonu, jer je zbog loše finansijske situacije u klubu sporazumno raskinuo ugovor i otišao u Švajcarsku, gdje se u sezoni 2014/2015 okitio titulom sa Dragonsom iz Lugana, prije nego se vratio u Grčku...

Bonus video: