Tuča na proslavi DF-a?

Povrijeđena su braća Radisavljević i Barjaktarović
205 pregleda 69 komentar(a)
Berane grad, Foto: Skyscrapercity
Berane grad, Foto: Skyscrapercity
Ažurirano: 14.10.2016. 05:51h

Proslava Demokratskog fronta u Beranama završila se potezanjem pištolja i tučom u kojoj su lakše povrijeđeni Andrijevčani Aleksandar (20) i Nikola (20) Radisavljević i Milan Barjaktarović (19).

Prema policijskim informacijama, incident se dogodio u restoranu “Nacional” nešto prije 23 sata.

Beranskim inspektorima Nikola Radisavljević prijavio je da ga je u toaletu tog lokala napao Barjaktarović, tvrdeći da je tada Beranac Stefan Raičević (22) izvadio pištolj i prijetio mu.

Policija je saslušala dvojicu Radisavljevića, Barjaktarovića, Raičevića, ali i Berance Danila Anđića (22), Aleksandra Savovića (20), Radomira Radisavljevića (21), Luku Šimuna (19) i Radisava Đukića (21).

Izvor iz istrage kazao je da je na proslavi DF-a u “Nacionalu” bilo oko 250 mladih osoba.

“Prvobitno je došlo do verbalnog sukoba između Stefana Raičevića i Nikole Radisavljevića, koji tvrdi da je Raičević izvadio pištolj i prijetio mu. Utvrđeno je da se svađa nastavila ispred restorana i da je kasnije došlo do tuče između Raičevića, Barjaktarovića, Anđića i Savovića sa jedne strane i trojice Radosavljevića, Šimuna i Đukića sa druge strane”, kazao je sagovornik “Vijesti”.

Objasnio je da je policija nakon prijave Radosavljevića kontrolisala Raičevića i osobe koje su bile sa njim.

“O događaju je obaviješten dežurni osnovni državni tužilac, koji se izjasnio da se protiv svih aktera tuče podnese prekršajna prijava. Tužiteljka je kazala da će naknadno kvalifikovati 'potezanje pištolja'”, rekao je sagovornik “Vijesti”.

Pepić pucao iz kolone u Rožajama

Devetnaestogodišnji Hilmo Pepić šenlučio je juče u centru grada iz kolone vozila u kojoj su pristalice Bošnjačke stranke (BS) išle na jedan od promotivnih skupova.

Pepić je ispalio više metaka iz vatrenog oružja, ali je ubrzo priveden u stanicu policije.

Oko 200 pristalica BS tada se okupilo ispred rožajskog Odjeljenja bezbjednosti, ali i ubrzo razišlo kada je Pepić pušten.

Protiv njega će, kazali su iz policije, u redovnom postupku biti podnijeta prekršajna prijava za remećenje javnog reda i mira.

Prije lokalnih izbora 2014. godine, njegov otac Meljo Pepić u više navrata pucao je u centru grada.

Nije poznato da li je zbog tih incidenata procesuira.

Bonus video: