Tajson Fjuri odustao od svih titula svjetskog bokserskog prvaka

131 pregleda 7 komentar(a)
Tajson Fjuri, Vladimir Kličko, Foto: Reuters
Tajson Fjuri, Vladimir Kličko, Foto: Reuters
Ažurirano: 13.10.2016. 08:21h

Prvak svijeta u teškoj kategoriji profesionalnog boksa, Britanac Tajson Fjuri, dobrovoljno je odustao od svih šampionskih pojaseva. Fjuri je do danas bio vlasnik WBA i WBO šampionskih pojaseva, dok su IBF i IBO ranije oficijalno oduzele Britancu šampionske pojaseve, koje nije branio u predviđenom roku.

"Osjećam da je dobrobit cjelokupnog boksa da titule budu i aktivne i da drugi borci imaju priliku da u ringu zasluže, ali i potom brane upražnjene pojaseve. Ja sam ih sa ponosom osvojio i nosio kao neporažen, uzevši ih pobjedom nad dugogodišnjim vlasnikom Vladimirom Kličkom. Titule sam osvojio u ringu i smatram da ih u ringu treba i zaslužiti ili izgubiti, ali sada nijesam u stanju da ih branim i stoga sam morao donijeti po mene emotivno tešku odluku da ih i zvanično oslobodim", naglasio je 28-godišnji bokser.

On je dva puta odlagao ugovorom propisani revanš Ukrajincu Vladimiru Kličku, prvi put zbog povrede a potom zbog depresije, nakon čega su testovi pokazali da je pozitivan na kokain. Fjuri je Klička jednoglasno pobijedio 28. novembra prošle godine u Diseldorfu, što mu je bila 25. pobjeda u isto toliko mečeva.

"Želim pretendentima na titule puno sreće, a mani treba vremena za borbu u još jednom velikom testu u mom životu. Siguran sam da ću prevazići sve probleme, kao što sam se uostalom izborio i protiv Klička", objavio je Fjuri, koji se liječi od depresije.

Bonus video: