Zbog greške suda u Podgorici, kolašinski Vodovod tuđe kazne plaća

Iako je riječ o 785 eura, direktorica Vodovoda Jelka Rakočević kazala je da im je taj novac značajan, s obzirom na ekonomsku moć preduzeća i činjenicu da se finasira isključivo iz sopstvenih prihoda
3 komentar(a)
Suđenje, sud, sudija, presuda
Suđenje, sud, sudija, presuda
Ažurirano: 12.10.2016. 15:34h

Predstavnici kolašinskog preduzeća Vodovod saopštili su da su ogorčeni postupkom podgoričkog Suda za prekršaje, koji je naložio prinudnu naplatu novčane kazne tom preduzeću.

Tvrde da je kazna trebalo da se piše Vodovodu Glavnog grada.

Iako je riječ o 785 eura, direktorica Vodovoda Jelka Rakočević kazala je da im je taj novac značajan, s obzirom na ekonomsku moć preduzeća i činjenicu da se finasira isključivo iz sopstvenih prihoda.

“Nijesmo znali o čemu se radi, jer nijedan prekršajni nalog po bilo kom osnovu nije izdat za DOO Vodovod i kanalizacija Kolašin. Više puta smo bezuspješno pokušavali da dobijemo potpunu i preciznu informaciju. U telefonskom razgovoru sa nekim od službenika Suda za prekršaje, dobili smo površne informaacije, da je u pitanju neki prekršaj koji je napravljen 12. oktobra prošle godine u Podgorici. Na naše pitanje kako nam nije dostavljeno rešenje o izricanju prekršajne mjere, dobili smo odgovor da smo odbijali da primimo poštu”, kazala je Rakočevićeva.

Nakon uvida u spise predmeta, utvrđeno je da se prekršajni nalog odnosio na Vodovod Podgorica.

Procedura povraćaja greškom naplaćene kazne, kaže Rakočevićeva, prilično je komplikovana i može da potraje i tri mjeseca.

“Na moje pitanje kada će nam sredstva biti vraćena, odgovoreno je da moram prvo dostaviti dokaze da je skinuto sa našeg računa, iako su službenici konstatovali da su ta sredstva već skinuta sa računa DOO Vodovod i kanalizacija. Neshvatljivo da mi koji smo oštećeni postupanjem Suda za prekršaje, treba da to i da dokazujemo i molimo da nam se vrati naš neopravdano uzet novac”, rekla je direktorica.

Slična greška desila se u maju - Prva banka tada je umjesto Opštini Kolašin, uplatila 216.000 eura Opštini Podgorica po osnovu poreza od prodaje kolašinskog hotela Lipka...

Tada je iz banke objašnjeno da nije riječ o opstrukciji, već o greški neiskusne službenice.

Bonus video: