Dani češkog filma u KIC-u: Od komedije do animiranog filma

Reviju će otvoriti komedija “Ljubavne bore” (2012)
91 pregleda 0 komentar(a)
Ljubavne bore, Foto: Ytimg.com
Ljubavne bore, Foto: Ytimg.com
Ažurirano: 12.10.2016. 15:29h

Dani češkog filma biće održani u organizaciji Ambasade Republike Češke i Kulturno-informativnog centra “Budo Tomović” od 13. do 15. oktobra.

U okviru revije biće prikazana dva dugometražna filma novije češke produkcije i jedan animirani film, a ulaz je besplatan.

Komična drama “Ljubavne bore” (2012) reditelja Jiržija Stracha otvoriće reviju u sjutra, 13. oktobra, u sali DODEST, u 20 sati. Film govori o penzionisanom učitelju i njegovoj potrazi za slavnom glumicom koja je desetinama godina ranije ostavila neizbrisiv trag u njegovom životu.

U petak, 14. oktobra biće prikazan film “Oživljavanje” - “Revival” (2010) rediteljke Alise Nelis, u sali DODEST, u 20 sati.

Film donosi priču o grupi “Smoke“, poznatoj kao češki “Rolling Stones” koja se pod nerazjašnjenim okolnostima 1972. godine raspala i motivima da se ta ista grupa oživi.

Reviju će u subotu, 15. oktobra zatvoriti animirani film “Pat i Mat” (2003) reditelja Mareka Beneša, u sali DODEST, u 11 sati. U ovom filmu glavna inspiracija u dogodovštinama dvojce majstora, Pata i Mata je njihova nesposobnost. Nije bitna samo šala, već i optimističan pogled na stvari. Čak i onda kada je sve izgubljeno, nikada se ne predaju i uvijek su na kraju, sa postignutim rezultatima zadovoljni.

Bonus video: