Janković nije tukao bankara

Vujanović je dodao da to što je na šipci nađen Jankovićev DNK, ne znači da je on tukao bankara, te da je jasno da on nije jedini koji je bio u kontaktu sa šipkom
161 pregleda 2 komentar(a)
Vladimir Janković, Foto: Facebook
Vladimir Janković, Foto: Facebook
Ažurirano: 11.10.2016. 15:41h

Podgoričanin Vladimir Janković ponovo je oslobođen optužbi za napad na izvršnog direktora NLB banke Roberta Kleindensta.

To je odluka sudije podgoričkog Osnovnog suda Nenada Vujanovića, koji je donio identičnu odluku, nakon što je Viši sud ukinuo prvu oslobađajuću presudu.

Ponovljeno suđenje održano je juče, a sudija je odmah nakon završetka izrekao presudu, navodeći da i dalje smatra da nije “pouzdano” dokazano da je Janković počinilac tog krivičnog djela.

Vujanović je dodao da to što je na šipci nađen Jankovićev DNK, ne znači da je on tukao bankara, te da je jasno da on nije jedini koji je bio u kontaktu sa šipkom.

Istakao je i da je Kleindenst potpuno drugačije opisao napadača, te da je sud dužan da sumnja da je Janković počinio krivično djelo.

Optuženi Janković juče je ponovio da nema nikakve veze sa prebijanjem bankara.

U ponovoljenom postupku rekao je da ostavlja mogućnost da je nekad bio u kontaktu sa šipkom, ali se ne sjeća kada i gdje.

Na pitanje sudije Vujanovića zašto je u prethodnom procesu tvrdio da nikada nije ni vidio, ni dodirnuo šipku, Janković je odgovorio da, s obzirom da je DNK vještačenje pokazalo da jeste, onda mora da je nekad bio u kontaktu sa njom.

“Ja sam tu na sve moguće detektore da idem, ne sjećam se kad sam došao u dodir sa tom šipkom”, tvrdio je Janković .

Na Kleindensta su 29. oktobra prošle godine u centru Podgorice metalnim šipkama nasrnula dva maskirana napadača.

Tužilaštvo je Jankovića identifikovalo kao jednog od njih, a drugi napadač nije pronađen.

Bonus video: