Mitrović: Smještaju mi tužilac i kriminalci iz policije u Budvi

"Imena tih inspektora su Milojica Džarić, Saša Zirojević i izvjesni inspektor Nedović", rekao je Mitrović pred vijećem sudije Predraga Tabaš
798 pregleda 8 komentar(a)
Marko Mitrović, Foto: Luka Zeković
Marko Mitrović, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 11.10.2016. 07:37h

Okrivljeni za ubistvo Jova Jovanovića, pedesetogodišnji Budvanin Marko Mitrović, optužio je “kriminalce iz budvanske policije” i tužioca da su mu smjestili tu optužnicu.

Mitrović je juče, u svojoj odbrani, kazao da nema veze sa ubistvom Jovanovića 27. septembra 2015. godine.

“Odgovorno tvrdim da su mi sve smjestili kriminalci iz budvanske policije povezani sa tužilaštvom. Da li je u sve to umiješan neko i iz Forenzičkog centra u Danilovgradu za sada nijesam siguran i ne mogu da tvrdim. Imena tih inspektora su Milojica Džarić, Saša Zirojević i izvjesni inspektor Nedović”, rekao je Mitrović pred vijećem sudije Predraga Tabaša.

Tvrdi da je motiv namještaljke smrt njegovog sina Miloša Mitrovića i njegove djevojke: “Koju su policajci željeli da predstave kao ubistvo koje je počinio Miloš”.

Ispričao je da je nakon porodične tragedije ušao u sukob sa policijom, bio prinuđen da vodi privatnu istragu i da se ispostavilo da je on u pravu - dokazalo se da je njegov sin izvršio samoubistvo u automobilu u kojem se njegova djevojka slučajno ubila.

Mitrović je u podgoričkom Višem sudu kazao da se ne osjeća krivim za ubistvo Jovanovića i tražio poligrafsko ispitivanje, dodajući da mu uprkos insistiranju to nije omogućeno tokom istrage.

Rekao je da je nakon ubistva čuo “da po Cetinju kruže priče” da je umiješan u likvidaciju, te da je zbog toga pozvao Jovovog brata Toma i pošao do njihove kuće.

“Zatekao sam Jovovog brata i oca. Kada sam im kazao šta se priča po gradu, odgovorili su mi: 'ajde Marko, to nema veze'. Na rastanku smo se i poljubili. Sjećam se i da sam im pri polasku rekao - ako vam što trebam, tu sam”, kazao je optuženi Mitrović.

Dodao je da je sa braćom Jovanović bio u dobrim odnosima i da je Jovu “pokušao da pomogne oko povrata nekog duga od Slobodana Lopičića”.

Mitrović je rekao da njegov sukob sa policijom iz Budve datira od 2005. godine, kada je privođen i saslušan u kotorskom Osnovnom sudu. Objasnio je da je tada po nalogu sudije pretresen njegov stan, kuća njegovog oca Dušana i da su mu oduzeta dva automobila, lovačka puška i pištolj za koji je imao dozvolu, koji mu nikada nije vraćen.

Kazao je da mu je otac nestao 1. jula 2005. godine, nekoliko dana nakon tih pretresa i da se tada i ubio “zbog nekorektnog postupanja budvanske policije prilikom pretresa njegove kuće i ukaljanog ugleda”.

Tvrdi da je policija kasnije htjela da mu podmetne da je iz njegovog pištolja ubijen “izvjesni Mijatović u selu Kamenovo” i da ga je tada spasila potvrda o oduzimanju pištolja.

“Po tvrdnji inspektora Džarića, upravo iz tog pištolja je ubijen Mijatović”, kazao je on.

Ispričao je da je nakon tog događaja prijavio policiji da su mu motociklom prišla dva muškarca i da je jedan uperio pištolj u njegovom pravcu, a da je Džarić tvrdio da su to izmišljotine.

Suđenje se nastavlja 14. novembra.

Bonus video: