U Podgorici zaplijenjeno 100 kg skanka, osumnjičeni uhapšen

"Kontrolom vozila je u prtljažniku pronađeno pet cegera u kojima se nalazilo 99 većih pakovanja sa sadržajem materije biljnog porijekla, tamnozelene boje, za koju se sumnja da je opojna droga marihuana tipa skank, bruto mase oko 100 kilograma"
342 pregleda 14 komentar(a)
skank Vranko Janketić, Foto: Uprava policije
skank Vranko Janketić, Foto: Uprava policije
Ažurirano: 10.10.2016. 09:14h

Policija je u Podgorici zaplijenila 100 kilograma skanka i uhapsila Branka Janketića (33) iz Podgorice.

Kako je saopšteno iz Uprave policije službenici Odsjeka za borbu protiv droge i krijumčarenja Sektora kriminalističke policije su, nakon višemjesečnih mjera i radnji, realizovali aktivnost u kojoj su, uz razmjenu operativnih podataka sa partnerskim službama drugih država, presjekli međunarodni lanac krijumčarenja marihuane iz Albanije preko teritorije Crne Gore ka regionu i dalje Evropskoj uniji.

Janketić je kako se navodi u saopštenju nabavio skank radi dalje prodaje van teritorije države.

"Službenici Odsjeka su, postupajući na osnovu operativnih saznanja, 8. oktobra na području Podgorice zaustavili i kontrolisali B.J. (33) iz Podgorice, koji je upravljao vozilom "Renault Clio”, podgoričkih registarskih oznaka. Inspektori su imali saznanja da će B.J. izvršiti nabavku veće količine skanka radi dalje prodaje van teritorije Crne Gore. Kontrolom vozila je u prtljažniku pronađeno pet cegera u kojima se nalazilo 99 većih pakovanja sa sadržajem materije biljnog porijekla, tamnozelene boje, za koju se sumnja da je opojna droga marihuana tipa skank, bruto mase oko 100 kilograma", saopšteno je iz Uprave policije.

O događaju je obaviješten državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici.

"Kriminalistička obrada ukazuje na sumnju da je droga bila namijenjena jednoj evropskoj zemlji, tako da inspektori naše policije u komunikaciji sa policijom te države preduzimaju dalje aktivnosti na identifikovanju eventualno drugih povezanih lica na teritoriji te zemlje. Osumnjičeni B.J. je uz krivičnu prijavu priveden nadležnom tužiocu, zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga. Skank će biti upućen Forenzičkom centru radi vještačenja", navodi se u saopštenju.

Bonus video: