VREMEPLOV: Ubuduće se samo prihodi broje

2 komentar(a)
Branimir Gvozdenović, Foto: Savo Prelević
Branimir Gvozdenović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 08.10.2016. 09:39h

“Treba napokon prestati sa ustaljenom praksom da samo deklarativno turizam nazivamo srateškom privrednom granom. Svjesni smo kakvo je sadašnje stanje u turizmu, ali ako ne uđemo u privatizaciju, ne možemo očekivati napredak. Prema podacima sa kojima raspolažem, kapaciteti su ove se zone bili 43,2% popunjeni, što je dobro ali ako uporedimo sa 90-im kada je radilo duplo manje radnika finansijski efekti su osam puta bili veći nego sada - rekao je potpresjednik Vlade Branimir Gvozdenović na sastanku sa direktorima hotelsko-turističkih preuzeća i asocijacija.

On je rekao da je neophodno da se CG pripremi i radi na poboljšanju hotelskog smještaja i kvaliteta usluga, te da su “problem i prospekti koji prikazuju CG u mnogo boljem svjetlu nego što jeste”. “Ubudućće nećemo predstavljati turističku sezonu prema broju noćenja nego na osnovu kvaliteta i prihoda. Država nema više ambicije da finansira tamo gdje nema dobiti”, istakao je Gvozdenović.

Ministar turizma Nenezić je izjavio da je turizam na 18. mjestu u odnosu na ostale privredne grane, a da je prosječna zarada prema statističkim podacima 74 DEM.

Bonus video: