Bojić: Turković je lažirao optužnicu

Bojić kaže da u optužnom predlogu piše da je “govorio o glavnom specijalnom tužiocu”, ali da to zapravo nije istina...
68 pregleda 3 komentar(a)
Vladan Bojić, Foto: Luka Zeković
Vladan Bojić, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 08.10.2016. 09:29h

Advokatska kancelarija Vladana Bojića podnijela je optužni predlog protiv tužioca Miroslava Turkovića, kojim ga terete za falsifikovanje službene isprave.

Bojić tvrdi da je tužilac u optužnom predlogu protiv njega unio neistinite podatke.

Podsjeća da se optužnica bazirala na presretnutim telefonskim komunikacijama, pribavljenim mjerama tajnog nadzora

"U činjeničnom opisu u tom optužnom predlogu naveo je: “Dok u SMS komunikaciji sa Svetozarom Marovićem dana 28. avgusta 2015. godine, govoreći o glavnom specijalnom tužiocu, ističe: 'Tek će stoka podizati zavjese, mater im je.em fašističku'... Na taj način je unio neistinit podatak - riječi: 'Govoreći o glavnom specijalnom tužiocu', koje se ne nalaze u originalnim SMS porukama“, piše u optužnom predlogu Advokatske kancelarije Justicija.

Bojić je nedavno i pravosnažno osuđen da plati 3.000 eura, zato što je supruzi Lazara Rađenovića otkrio detalje sa saslušanja svjedoka saradnika Rajka Kuljače, u postupcima TQ Plaza i izgradnje platoa na Jazu.

Sudija je, međutim, u presudi konstatovao da uvrede koje je Bojić iznosio na račun kolege, sudije... nijesu trebale da budu dio optužnog akta tužilaštva, jer nemaju veze sa tim krivičnim djelom.

Tužilaštvo je, međutim, insistiralo na tom dijelu optužnog predloga, navodeći da i to govori o namjerama Bojića da opstruiše istrage u tom i predmetu Košljun.

Bojić je isticao da su to bile metafore, da je morao da govori o postupku nekome sa kim se prvobitno dogovorio o odbrani i ko ga je platio.

Postupak je karakterisao kao “ogoljeni revanšizam glavnog specijalnog tužioca, zbog oštre kritičke riječi za njegov rad”.

Advokat je osuđen za produženo krivično djelo povreda tajnosti postupka, jer je Rađenovićevoj supruzi, tokom dva telefonska razgovora, prenio detalje sa saslušanja Kuljače, koji su proglašeni tajnom.

Ukoliko po pravosnažnosti presude ne plati 3.000 eura, Bojić će morati da ide u zatvor četiri mjeseca.

Bonus video: