Estradni menadžeri u rukama Katnića

Sumnja se da je Opština usluge menadžera za koncert Madone na Jazu platila zemljom, saopšteno je “Vijestima” nezvanično...
272 pregleda 13 komentar(a)
Raka Marić, Vukić Raspopović, Foto: Alo.rs/arhiva "Vijesti"
Raka Marić, Vukić Raspopović, Foto: Alo.rs/arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 08.10.2016. 06:38h

Specijalno državno tužilaštvo tražilo je od Opštine dokumentaciju u vezi sa zemljišnim kompleksima na Crvenoj glavici kod Svetog Stefana, vlasništvo podgoričke firme Adriatic apartments estradnih menadžera Radomira Rake Marića i Vukića Raspopovića.

Tužioci kojima rukovodi Milivoje Katnić traže spise o načinu kupovine atraktivne lokacije, kao i da li je Sekretarijat za urbanizam izdavao bilo kakve dozvole za gradnju.

Marić je bio ključni čovjek zadužen za održavanje najskupljeg muzičkog spektakla u Budvi - koncerta pop kraljice Madone na Jazu, krajem septembra 2008. godine.

Opštinu je taj spektakl koštao blizu sedam miliona eura, od čega se godinama poslije toga opštinska kasa nije oporavila.

Sumnja da je Opština usluge menadžera platila zemljom i te spekulacije se ispituju.

Na zemljišnom kompleksu nalazi se hipoteka banke na iznos od sedam miliona eura, kojima su navodno menadžeri platili zemlju prije osam godina.

Opština je prije par mjeseci upisala hipoteku na zemlju zbog poreskog duga od 80.000 eura.

Marić i Raspopović su, kako se navodi u Centralnom registru privrednih subjekta, sa još dvije osobe osnivači firme.

Opština je još sredinom 2014. godine upisala hipoteku na zemlju, jer je tada poreski dug podgoričke firme bio 50.000 eura.

Specijalno tužilaštvo proteklih mjeseci tražilo je dokumentaciju za brojne parcele koje je Opština prodala zbog sumnje da su namjerno neurbanizovano zemljište prodavali jeftino, a zatim usvajali planska dokumenta i povećavali vrijednost privatne imovine.

Bonus video: