Mlađani Rudar nedorastao iskusnim Bugarkama

Pljevljanke će u subotu veče (18 sati) igrati protiv domaćeg Čanakalea
0 komentar(a)
Rudar - Kazanlak, Foto: Haber7.com
Rudar - Kazanlak, Foto: Haber7.com
Ažurirano: 07.10.2016. 20:02h

Odbojkašice Rudara porazom su otvorile turnir Balkanskog kupa u turskom Čanakaleu – neiskusan i mlađani sastav Nataše Marković nije uspio da se suprotstavi kvalitetnijem bugarskom Kazanlaku.

"Dobro smo ušli u meč. Na drugom tajm-autu prvog seta bilo je 16:14 za njih i dobro smo igrali, kao i u drugom setu, ali od sredine setova, jednostavno, našim greškama su pravili razliku. I treći set smo otvorili dobro i bili egalu do 10. poena, do tada se igralo poen za poen, da bi pali poslije toga ", rekla je za „Vijesti“ Nataša Marković, trener AOK Rudara.

"Ovo je ogromno iskustvo za nas, šteta sto nemamo priliku da igramo sa ovakim ekipama. Kazanlak ima iskustvo iz lige kakvu igra, a činjenica je da je Bugarska i na reprezentativnom nivou i u klupskoj odbojci u vrhu evropske odbojke", dodala je Markovićeva.

Pljevljanke će u subotu veče (18 sati) igrati protiv domaćeg Čanakalea, kluba čiji je budžet preko milion eura, uobičajeno za tursku odbojku, a u nedjelju se u istom terminu sastaju Kazanlak i Čanakale.

Pobjednik Balkanskog kupa izboriće plasman u 1/16 finala CEV Čelendž kupa, protiv Levskog iz Sofije.

Kazanlak - Rudar 3:0 (25:16, 25:15, 25:10)

Čanakale – Dvorana: „Anafartalar“. Gledalaca: 200. Sudije: Burhan Ilhan (Turska) i Atanos Varbanov (Bugarska).

Rudar: Svrkota 6 poena, T. Vučetić 3, A. Petrović 8, D. Petrović 4, Marković 4, M. Vučetić 9, Đaković (libero), Đurović, Božović, Drobnjak, Džaković, Ćurčić.

Kazanlak: Barokova 10, Borisova, Georgijeva, Karamenova, Kozakova 6, Krivasijska, Nikolova 12, Nikolova 13, Poponova 4, Smeonova, Soloboševa, Vetčokova, Marinova 7.

Bonus video: