Žele da se predstave u što boljem svijetlu

"Turnir u Turskoj dočekujemo spremni, za nas je to ogromna čast, jer nastupamo kao prošlogodišnji vicešampioni države", kaže za „Vijesti“ trener Rudara Nataša Marković
0 komentar(a)
Odbojkašice Rudara, Foto: AOK Rudar
Odbojkašice Rudara, Foto: AOK Rudar
Ažurirano: 07.10.2016. 10:57h

Odbojkašice AOK Rudara će danas i sjutra u turskom Čanakaleu nastupiti na Balkanskom kupu, treći put u klupskoj istoriji, nakon učešća u ovom takmičenju 2008. u Obrenovcu i 2009. godine u Rumuniji, gdje su Pljevljanke postale prvi senirski tim iz Crne Gore koji je na zvaničnoj evropskoj utakmici, pod pokroviteljstvom CEV-a, ostvario pobjedu, protiv Tuzle...

"Ovo je nastavak priprema koje smo započeli još u avgustu. Odigrali smo priličan broj turnira, u Goraždu i Makarskoj, i još neke mečeve. Turnir u Turskoj dočekujemo spremni, za nas je to ogromna čast, jer nastupamo kao prošlogodišnji vicešampioni države", kaže za „Vijesti“ trener Rudara Nataša Marković.

Rivali Pljevljanki su i bugarski Kazanlak (večeras u 18 sati) i domaći Čanakale (subota, 18), dok je Gradac odustao. Pobjednik Balkanskog kupa izboriće plasman u 1/16 finala CEV Čelendž kupa, protiv Levskog iz Sofije.

"Oba protivnika su finansijski i igrački jači od nas, iskusniji, pa ćemo pokušati da na terenu pružimo maksimum i uradimo najviše što možemo. Cilj je da na turniru u što boljem svijetlu predstavimo pljevaljsku školu odbojke i Crnu Goru", dodala je Markovićeva.

Bonus video: