Biznis izazov: Predstavljamo vam preduzeće “Cogi“

Emisiju “ Biznis izazov” možete pogledati u nedjelju u 18.20h, dok reprizni termin možete pogledati u srijedu u 14.10h samo na TV Vijesti
172 pregleda 0 komentar(a)
Biznis izazov
Biznis izazov
Ažurirano: 09.10.2016. 10:14h

U novoj epizodi serijala Biznis izazov, koju na programu TV Vijesti možete pogledati u nedjelju od 18:20 h, predstavljamo vam preduzeće Cogi D.O.O. iz Kotora.

Preduzeće je osnovano prije 26 godina i bavi se uzgojem svježe ribe i morskih plodova, kao i distribucijom smrznute ribe i drugih proizvoda ulja, vina, itd. kroz sistem veleprodaje i maloprodaje. Osnovni segment poslovanja kompanije je proizvodnja svježe ribe u kavezima na lokaciji u Ljutoj.

Pored toga, investitor jednom godišnje uvozi riblju mlađ iz Italije koja se distribuira do kaveza u moru, gdje se riba hrani tokom perioda od 18 mjeseci, koliko je potrebno da bude spremna za prodaju.

Koliko je bilo teško razviti takav biznis, sa koliko sredstava se može stvoriti uspješan posao, te koji su bili najveći izazovi u prethodnim godinama, neka su od pitanja na koje odgovara izvršni direktor kompanije Ilija Guskić.

U novom formatu na tv Vijesti, u narednim mjesecima gledaoci će svake sedmice imati priliku da se upoznaju sa izazovima malih, ali uspješnih crnogorskih biznisa.

Serijal će kroz 20 emisija dati podršku razvoju preduzetništva, proizvodnje i malih i srednjih preduzeća.

Sve to finansirano je u okviru djelatnosti početnika, mladih, ali i žena u biznisu, poljoprivrede, turizma i ugostiteljstva, drvoprerade, razoja ICT sektora, kako bi se podstakao ekonomski razvoj i smanjila nezaposlenost u Crnoj Gori.

Emisiju “ Biznis izazov” možete pogledati u nedjelju u 18.20h, dok reprizni termin možete pogledati u srijedu u 14.10h samo na TV Vijesti.

Bonus video: