Kreće uigravanje novog tima

"Dosta igrača je imalo veću pauzu, ali su motivisani i spremni za rad. Njihovim odnosom i zalaganjem sam, svakako, zadovoljan. Biće mi potrebno vremena i kontrolnih utamica da stvorim pravu sliku o njihovom statusu", kaže Marković.
71 pregleda 0 komentar(a)
Milan Marković, Foto: Boris Pejović
Milan Marković, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 07.10.2016. 10:35h

Prva faza priprema u Budvi je gotova. Iako ekipa još nije kompletirana, odbojkaši Budvanske rivijere od danas kreću sa kontrolnim utakmicama. Izabranici Milana Markovića će naredna dva dana gostovati tradicionalnom rivalu u pripremnom periodu, hrvatskom šampionu, Mladosti iz Kaštel Lukšića.

"Kao i mi, Mladost Kaštela igra kvalifikacije za Ligu šampiona, pa će ta dva meča biti prilika da vidimo u kakvom su statusu igrači, jer su treninzi jedno, utakmice nešto drugo. Počećemo polako da se uigravamo, jer do sada nismo imali utakmice. Nadam se da ćemo kasnije otići i malo do Srbije, na još kontrolnih mečeva, kako bismo spremni dočekali Ligu šampiona", kaže za „Vijesti“ Milan Marković, kome će pomoćnik biti nekadašnji igrač Budvana Jovan Ćulafić, a u stručnom štabu su i kondicioni trener Ana Mučalica i fizioterapeut Zdravko Filipović.

Marković se ekipi priključio prije desetak dana, nakon što je završio obaveze u ženskoj seniorskoj reprezentaciji u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, u kojoj je pomoćnik Draganu Nešiću. Jedna grupa igrača je počela sa radom 8. avgusta, a tokom priprema su se priključivali novi igrači...

"Dosta igrača je imalo veću pauzu, ali su motivisani i spremni za rad. Njihovim odnosom i zalaganjem sam, svakako, zadovoljan. Biće mi potrebno vremena i kontrolnih utamica da stvorim pravu sliku o njihovom statusu", dodaje Marković.

Pripreme su počeli reprezentativac Nikola Lakčević, te kadeti/juniori Miljan Kastratović, Ognjen Ivanović, Veljko Marović i Dalibor Lečić. Prva pojačanja su bili mladi i Kolumbijci, srednji bloker Aleksandar Karabali i korektor Ivan Andres Hurtado Mina.

"Kolumbijci imaju dobre fizičke predispozicije, ali će trebati mnogo rada na tehnici da bi postali ono što mogu da budu", ističe mladi trener Budvana.

Kad i Marković, ekipi se priključio ruski tehničar Georgi Mamedov, koji je prošle godine igrao u Kazahstanu. Nakon njega stigao je iskusni primač iz Novog Pazara Aldin Zoranić, a juče i 211 cm visoki slovački srednji bloker Ričard Sajfer. Oni, međutim, još uvijek nijesu zvanično postali članovi crnogorskog šampiona.

"Sve bi trebalo da bude završeno početkom iduće sedmice, posebno za Mamedova i Zoranića za koje očekujem da ostanu i nakon završetka učešća u evropskim kupovima. U ponedjeljak treba da dođe i mladi 16-godišnji Rumun koji igra na pozicijama srednjeg blokera i korektora, i za njega spremamo ugovor na tri-četiri godine. Sa nama 10-ak dana treniraju i Slobodan i Vlado Bojić, trenutno su bez angažmana, pa ako ga ne nađu, možda ostanu kod nas, makar jedan dio sezone. U svakom slučaju, trebaju nam još po primač i korektor da bismo napravili ozbiljniju ekipu za kvalifikacije za Ligu šampiona", kaže Marković, bivši dugogodišnji igrač i kapiten Budvanske rivijere.

Rivijera će u 2. kolu kvalifikacija za LŠ igrati protiv danskog Gentoftea...

"Rezultat u Ligi šampiona nije prioritet. Međutim, dobro bi bilo da prođemo Dance, da odigramo što više jakih utakmica. Značilo bi to, posebno, mlađim igračima", zaključio je Marković.

Bonus video: