Javni službenici radili za Redžu?

Službenici katastra osumnjičeni za zloupotrebu položaja
226 pregleda 7 komentar(a)
Mujo Redža, Foto: Samir Adrović
Mujo Redža, Foto: Samir Adrović
Ažurirano: 07.10.2016. 09:59h

Načelnik ulcinjskog katastra Dževdet Čaprić (59) i službenica Bafta Mavrić (63) osumnjičeni su da su Muju Redži omogućili da nekretnine upiše na druge osobe, a ne na sugrađanina kome je zapravo prodao tu imovinu.

Ulcinjska policija je protiv njih Osnovnom državnom tužilaštvu juče podnijela krivičnu prijavu.

U policijskom saopštenju piše da su njih dvoje u katarskom operatu rješenja i zahtjeva - prvo sproveli upis prava nepokretnosti na osnovu akata koja su donesena kasnije, umjesto onih koja su donijeta ranije.

“Naime, sumnja se da je načelnik Đ.Ć. potpisao akte za upis, a da je službenica B.M. vršila obradu navedenog predmeta o promjeni vlasništva na nepokretnosti u Ulcinju, površine 290 m2, a koji se odnosi na prenos prava svojine na ovoj nepokretnosti sa bivšeg vlasnika M.R. iz Ulcinja na novog vlasnika F.E, iako su bili dužni da pravo svojine prenesu na savjesnog kupca i stvarnog nosioca prava svojine S.K. budući da je S.K. 13 dana prije F.E. predao Upravi za nekretnine - PJ Ulcinj zahtjev za upis prava svojine na navedenoj nepokretnosti”, piše u saopštenju Uprave policije.

Navodi se da su osumnjičeni time stvarnom nosiocu prava i savjesnom kupcu nepokretnosti S.K. nanijeli štetu od 100.000 eura, koliko je on platio Redži za kupovinu pomenute nepokretnosti.

Bonus video: