Suđenje Vladimiru Ulami: Svjedoci o svađi i tuči u prostoriji za posjete

Suđenje se nastavlja 22. januara
390 pregleda 0 komentar(a)
Vladimir Ulama, Foto: Savo Prelević
Vladimir Ulama, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 04.12.2018. 13:51h

Svjedoci Igor V. Kovačević i Alen I. Biorac izjavili su danas u Višem sudu u Podgorici, da je Vladimir Ulama u prostoriji za posjete u Istražnom zatvoru u Spužu, napao Iliju Pavlovića. Prema njihovim iskazima, nakon toga Pavlović je opsovao Ulamu i zaprijetio.

Pavlović je na glavnom pretresu održanom polovinom oktobra kazao da ga je Ulama, kojem se sudi za ubistvo Nemanje Medina iz Petrovca, udario šakom u glavu i prijetio tokom posjete u Istražnom zatvoru u Spužu, govoreći da će ubiti njega i njegovog brata, te da će završiti kao Medin.

Svjedok Kovačević danas je pred specijalnim vijećem sudije Vesne Moštrokol u Višem sudu u Podgorici, kazao da je bila posjeta u Istražnom zatvoru, te da je nastala svađa i tuča.

"Dogodilo se to u aprilu ili maju ove godine. Nalazio sam se u prostoriji za posjete. Svađa je bila između Ulame i Pavlovića. Nisam čuo da su izgovorene neke riječi. Samo galama, udarci i jauci, kao da se brani, „aaaa“. Ne znam kako je tuča počela. Uopšte nijesam čuo neke riječi prijetnje. Komandir je bio tu i odmah ih je odveo Ulamu iz te prostorije. Potom se Pavlović meni obratio: "Prenesi Vladu, platiće mi". Ne znam zašto je on to meni rekao, jer Ulamu poznajem samo prilikom susreta kod posjeta", kazao je Kovačević.

Svjedok Biorac je naveo da mu je skrenulo pažnju to što je neki momak, za kojeg je kasnije saznao da se preziva Ulama, spustio kesu pored njega u prostoriji za posjete, prišao momku i udario ga par puta.

"Komandir je prišao i razdvojio odmah. Taj momak /Pavlović/ kojeg je Ulama udario par puta, a nakon što je komandir odveo Ulamu iz prostorije, rekao je "j.... ti m....r". Nije rekao kome, ali sam pretpostavio da se to odnosilo na Ulamu".

Advokatica Andrijana Razić, punomoćnik porodice Medin, prigovorila je njihovim iskazima, da su nelogični i neistiniti, te sračunati da se pomogne okrivljenom Ulami.

Prema navodima optužnice, Vladimir Ulama i Darko Mijović na podmukao način i sa umišljajem su ubili Medina 8. jula 2016. godine.

Suđenje se nastavlja 22. januara.

Bonus video: