Novinarka tražila pare, ali ne zbog tekstova?

Medenica je kazao da ne može da se sjeti da li je novac uplaćen tužilji ili njenom klubu, što je bilo pitanje Vuksanovićeve
85 pregleda 2 komentar(a)
Željka Vuksanović, Foto: Dragana Šćepanović
Željka Vuksanović, Foto: Dragana Šćepanović
Ažurirano: 07.10.2016. 06:47h

Bivši predsjednik Opštine Kolašin Darko Brajušković i nekadašnji sekretar za finansije Luka Medenica, kazali su da novinarka Dnevnih novina Zorica Bulatović nikada nije iznuđivala novac od njih, kako bi uticali na tekstove u tom mediju.

To su rekli svjedočeći pred Osnovnim sudom u postupku koji se vodi po tužbi Bulativćeve protiv aktulene predsjednice Opštine Željka Vuksanović.

Tužilja traži 10.000 eura, zbog navoda koje je Vuksanovićeva iznijela demantujući jedan od testova novinarke.

Bulatovićeva tvrdi da je grubo oklevetana dijelom rečenice iz demantija: “Pretpostavljajući da je u pitanju neprofesionalnost na lokalnom nivou i mogući pokušaj iznude donacije za Veteranski ženski rukometni klub (VŽRK)

Budnućnost, što je ranije bio uticaj na tekstove u Dnevnim novinama”...

Brajušković i Medenica kazali su da je za taj klub, iz opštinske kase, na pisani zahtjev novinarke uplaćeno dva puta po 150 eura.

“Znajući da je novinarka član tog kluba, a u skladu sa praksom tadašnje vlasti da sportistima pomažemo, uplatili smo novac... Nikada Bulatovićeva nije pokušala da iznudi novac od mene. Da je tako bilo, obratio bih se policiji, ne bih joj davao novac”, rekao je bivši predsjednik Opštine.

Medenica je kazao da ne može da se sjeti da li je novac uplaćen tužilji ili njenom klubu, što je bilo pitanje Vuksanovićeve.

Ona je prigovorila iskazu svjedoka - da su pomagali u skladu sa mogućnostima, ističući kako je opštinski račun u to vrijeme bio blokiran, što su svjedoci i potvrdili.

Ročite je prekinuto nakon što je pravni punomoćnik tužilje Budislav Minić tražio od tužene da objasni u kakvoj su vezi Dnevne novine sa „iznudom donacje za VŽRU”. Prema njegovom mišljenju sutkinja Jadranka Pavlović nije tačno unijela u zapisnik njegovo pitanje, a nije mu dozvolila ni da ga izdiktira.

Bonus video: