Bojića kaznili sa 3.000 eura: Rađenovićevoj supruzi otkrio detalje saslušanja

Utvrđeno je da je Bojić bio branilac Lazara Rađenovića koji mu je dao punomoćje i da nije bilo potrebe da nakon četiri dana sastavlja ugovor sa Rađenovićevom suprugom
0 komentar(a)
Vladan Bojić, Foto: Zoran Đurić
Vladan Bojić, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 07.10.2016. 07:27h

Advokat Vladan Bojić moraće da plati 3.000 eura, zato što je supruzi Lazara Rađenovića otkrio detalje sa saslušanja svjedoka saradnika Rajka Kuljače, u postupcima TQ Plaza i izgradnje platoa na Jazu.

Viši sud potvrdio je prvostepenu presudu sudije podgoričkog Osnovnog suda Nenada Vujanovića, koji ga je osudio na novčanu kaznu zbog povrede tajnosti postupka.

Utvrđeno je da je Bojić bio branilac Lazara Rađenovića koji mu je dao punomoćje i da nije bilo potrebe da nakon četiri dana sastavlja ugovor sa Rađenovićevom suprugom - Jelenom Rađenović.

Sudija je tada rekao da supruga nije bila procesni učesnik tog postupka i da nije smjela znati šta je ko pričao tokom saslušanja Kuljače i ko je bio prisutan.

Vujanović je istakao da uvrede koje je Bojić iznosio na račun kolege, sudije... nijesu trebale da budu dio optužnog akta tužilaštva, jer nemaju veze sa tim krivičnim djelom.

Tužilaštvo je, međutim, insistiralo na tom dijelu optužnog predloga, navodeći da i to govori o namjerama Bojića da opstruiše istrage u tom i predmetu Košljun.

Bojić je isticao da su to bile metafore, da je morao da govori o postupku nekome sa kim se prvobitno dogovorio o odbrani i ko ga je platio.

Postupak je karakterisao kao “ogoljeni revanšizam glavnog specijalnog tužioca, zbog oštre kritičke riječi za njegov rad”.

Advokat je osuđen za produženo krivično djelo povreda tajnosti postupka, jer je Rađenovićevoj supruzi, tokom dva telefonska razgovora, prenio detalje sa saslušanja Kuljače, koji su proglašeni tajnom.

Bonus video: