Đukanović: Vozili smo advokate, vozićemo ih i dalje jer brane lidere DF-a

On je kazao da je moguće, ali i da nije suština, da su se 23. novembra, kako tvrdi tužilaštvo, do ambasade Srbije službenim vozilom Skupštine vozili branioci Milićeve, advokati Jugoslav Krpović i Miroje Jovanović
59 pregleda 0 komentar(a)
milutin đukanović, Foto: Screenshot (video)
milutin đukanović, Foto: Screenshot (video)
Ažurirano: 03.12.2018. 12:35h

Poslanik Demokratskog fronta Milutin Đukanović danas je saslušan u Specijalnom tužilaštvu povodom bjekstva optužene u slučaju "državni udar", Branke Milić, u ambasadu Srbije u Podgorici.

JWPlayer video mesto

On je kazao da je moguće, ali i da nije suština, da su se tog 23. novembra, kako tvrdi tužilaštvo, do ambasade službenim vozilom Skupštine vozili branioci Milićeve, advokati Jugoslav Krpović i Miroje Jovanović. Tužilaštvo je povodom ovoga pokrenulo istragu o mogućoj zloupotrebi službenog položaja.

"Ja sam objasnio kako se koristi vozilo, ali zaista, neko je očigledno umislio da treba otvoriti jedno odjeljenje u Specijalnom tužilaštvu koje treba da se bavi Demokratskim frontom. Izrazio sam protest da gotovo svi ministri u Vladi neracionalno koriste vozila, državni organi, ali nikoga do sada nisu pozvali u SDT da daje izjavu. Ko se vozio toga dana vozilom je potpuno benigna stvar i ne predstavlja, meni se čini, suštinu. Moguće da su se vozili advokati, ja sam toga dana cijeli dan bio u Skupštini. Možda su se toga dana vozili advokati, kao što su se vozili prethodnih dana, potpuno irelevantna stvar", kazao je Đukanović.

On je potvrdio da su se advokati i ranije vozili spornim automobilom.

"Naravno, ponekad ih sačekamo na aerodromu, odvedemo do suda, vratimo, razgovaramo... Ako je to greška, onda možemo za sve kažemo da je greška. Vozili smo advokate, vozićemo ih i dalje, jer brane lidere Demokratskog fronta", poručio je Đukanović.

Bonus video: