Ulcinj: Načelnik i službenica Uprave za nekretnine zloupotrijebili službeni položaj?

"Đ.Ć. i B.M. su , kako se sumnja, stvarnom nosiocu prava i savjesnom kupcu nepokretnosti S.K. nanijeli štetu u iznosu od 100.000 eura"
234 pregleda 5 komentar(a)
Ulcinj (Novina)
Ulcinj (Novina)
Ažurirano: 06.10.2016. 12:25h

Ulcinjska policija je danas Osnovnom državnom tužilaštvu u tom gradu podnijela krivičnu prijavu protiv Đ.Ć. (59) iz Ulcinja, načelnika Područne jedinice Ulcinj Uprave za nekretnine, i B.M. (63) iz tog grada, službenice Područne jedinice Ulcinj Uprave za nekretnine, zaposlene na poslovima pravnika, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo zloupotreba službenog položaja, saopšteno je iz Uprave policije.

"Prikupljene činjenice ukazuju na sumnju da su Đ.Ć. i B.M. protivpravnim iskorišćavanjem svojih službenih položaja i datih ovlašćenja i prekoračenjem granica ovlašćenja nanijeli štetu i povrijedili pravo drugoga na način što su, u svojstvu načelnika i službenice Uprave za nekretnine – PJ Ulcinj, protivno načelima pravovremenosti i savjesnosti, u katarskom operatu rješenja i zahtjeva prvo sproveli upis prava nepokretnosti na osnovu akata koja su donesena kasnije umjesto onih koja su bila donijeta ranije", navodi se u saopštenju.

Sumnja se da je načelnik Đ.Ć. potpisao akte za upis, a da je službenica B.M. vršila obradu navedenog predmeta o promjeni vlasništva na nepokretnosti u Ulcinju, površine 290 m2, a koji se odnosi na prenos prava svojine na ovoj nepokretnosti sa bivšeg vlasnika M.R. iz Ulcinja na novog vlasnika F.E, iako su bili dužni da pravo svojine prenesu na savjesnog kupca i stvarnog nosioca prava svojine S.K. budući da je S.K. 13 dana prije F.E. predao Upravi za nekretnine – PJ Ulcinj zahtjev za upis prava svojine na navedenoj nepokretnosti.

"Đ.Ć. i B.M. su time, kako se sumnja, stvarnom nosiocu prava i savjesnom kupcu nepokretnosti S.K. nanijeli štetu u iznosu od 100.000 eura, koliko iznosi cijena koju je on platio prodavcu M.R. za kupovinu pomenute nepokretnosti. Krivična prijava protiv osumnjičenih je, shodno konsultacijama sa nadležnim tužiocem, tom tužiocu podnijeta u redovnom postupku", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: