Mujoviću sudi Rade Ćetković

Taj sud je potvrdio optužnicu protiv Mujovića, kojom mu se stavlja na teret da je u više navrata prevario bivšeg funkcionera DPS-a Svetozara Marovića i oca bivšeg gradonačelnika Budve Lazara Rađenovića, Ljuba Rađenovića
135 pregleda 7 komentar(a)
Veselin Mujović, Foto: Savo Prelević
Veselin Mujović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 06.10.2016. 05:45h

Sudija podgoričkog Osnovnog suda Rade Ćetković sudiće Veselinu Mujoviću, zbog produženog krivičnog djela prevare.

Taj sud je potvrdio optužnicu protiv Mujovića, kojom mu se stavlja na teret da je u više navrata prevario bivšeg funkcionera DPS-a Svetozara Marovića i oca bivšeg gradonačelnika Budve Lazara Rađenovića, Ljuba Rađenovića.

On je optužen da je na prevaru od njih uzeo 910.000 eura, nudeći im pomoć u istragama koje je Specijalno tužilaštvo vodilo protiv Marovića i Rađenovića.

Mujović tvrdi da to nije tačno i da nema nikakvih dokaza da je uzeo pare od bilo koga.

Marović je priznao da je bio šef organizovane kriminalne grupe koja je oštetila budžet Budve za više desetina miliona eura i nagodio se sa tužilaštvom oko novčane kazne i robije u dva slučaja.

Rađenović je osuđen zbog namještanja licitacije prilikom prodaje opštinskog zemljišta na brdu iznad Budve i nedozvoljenog držanja oružja.

Rađenović je, takođe, u Specijalnom tužilaštvu priznao da je zloupotrijebio službeni položaj u pet poslova kojima je budžet Opštine Budva oštećen za više desetina miliona eura.

Bonus video: