Neko je lažirao potpis radnika?

Braća Radovići tvrde da je skulptura srušena samo na osnovu telefonskog razgovora između tada direktora JKP-a Vladana Vučelića, a po nalogu tadašnjeg gradonačelnika Podgorice Miomira Mugoše
149 pregleda 2 komentar(a)
Kupačica, Foto: Luka Zeković
Kupačica, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 06.10.2016. 06:02h

Penzionisani radnik nekadašnjeg Javnog komunalnog preduzeća Budimir Đuranović tvrdi da nije potpisao dokument kojim se traži angažovanje radnika za uklanjanje skulpture Kupačica, prije 16 godina.

To je naveo u sporu u kome autori Kupačice - braća Svetomir i Svetozar Radović, traže milion i po eura za zaštitu autorskih prava, zbog njenog uklanjanja iz parka preko puta državne Skupštine.

“Moguće da je nalogodavac toga rekao da stave moje ime na tu ponudu, ne znam, ja to nijesam potpisao”, rekao je Đuranović.

Objašnjavao je da je preduzeće u kome je radio nije ni bilo zaduženo za održavanje fiontana i sličnih objekata i rekao da se ne sjeća da je neko tražio njeno uklanjanje...

“Nije mi poznato nikakvo dogovaranje oko njenog rušenja, znam samo da je neko vrijeme bila odložena u servisnoj zoni JKP-a, jer sam je slučajno vidio”.

Braća Radovići tvrde da je skulptura srušena samo na osnovu telefonskog razgovora između tada direktora JKP-a Vladana Vučelića, a po nalogu tadašnjeg gradonačelnika Podgorice Miomira Mugoše.

Mugoša i Vučelić se više puta nijesu odazvali na pozive suda, kako bi svjedočili u tom postupku.

Kupačica, kako su Podgoričani prozvali skulpturu originalno nazvanu Čežnja, uklonjena je 2000. godine, odmah nakon dolaska novih gradskih vlasti na čelu sa Mugošom.

U drugom postupku koji su braća Radović pokrenuli protiv Vodovoda i Opštine, dosuđeno je da je Opština odgovorna i da im se plati 20.000 eura odštete.

I Opština i autori skulpture tražili su reviziju te presude, pa je ona trenutno na ispitivanju u Vrhovnom sudu.

Bonus video: