FORMULA 1

Hamilton ne odustaje od odbrane titule

4 komentar(a)
Luis Hamilton, Foto: Reuters
Luis Hamilton, Foto: Reuters
Ažurirano: 04.04.2019. 20:59h

 Aktuelni svjetski šampion Formule 1, vozač Mercedesa Luis Hamilton rekao je danas da se neće više osvrtati na razočaranje u Maleziji i probleme sa motorom, koji su mu otežali borbu za titulu, pošto zaostaje 23 boda za klupskim kolegom Nikom Rozbergom.

"Naravno, prošlog vikenda doživio sam ogromno razočaranje. Ne samo ja, već i cio tim. Ali nema svrhe osvrtati se na te stvari. To je negativna energija. Sve što možemo da uradimo je da se okrenemo narednoj trci, da idemo korak po korak i obavimo posao najbolje što znamo. Znam da su i članovi tima razočarani i da će naporno raditi da sljedećeg puta stvari budu kako treba", rekao je Hamilton, prenio je Skaj Sports.

Hamilton nije završio prošlu trku u Maleziji, pošto mu je u 41. krugu eksplodirao motor. On je prije toga na prvom mjestu imao 20 sekundi prednosti. Britanac je poslije trke bio ljut i tražio odgovore od Mercedesa.

Do kraja šampionata ostalo je pet trka, a Hamilton je rekao da pozitivan dočekuje predstojeću trku u Japanu, u nedjelju.

"Bez obzira na sve pronaći ću snagu da se borim u preostalih pet trka. Ako uspijem da ponovim sve što sam uradio u Maleziji i ako bolid izdrži, onda dobre stvari mogu da se dogode", naveo je trostruki svjetski prvak.

Rozberg je trku završio na trećem mestu, iza vozača Red Bula Danijela Rikarda i Maksa Verstapena. Njega je na početku trke udario Sebastijan Fetel iz Ferarija, zbog čega je pao na 21. mjesto, ali je uspio da se popne na podijum.

"Prošla nedelja nije bila sjajna za nas, nažalost. Moja trka je bila gotova praktično i pre nego što je počela, a i bilo mi je žao Luisa pošto se i meni to u prošlosti dogodilo. Osjećaš se loše kada ti bodovi tek tako budu oduzeti", rekao je on.

Rozberg se bori za prvu šampionsku titulu u karijeri. 

"Rezultat iz Malezije ide u moju korist, što se tiče borbe za titulu. To je činjenica i ne mogu se pretvarati da je drugačije. Ali, tokom cijle sezone nisam razmišljao o bodovima i neću sada početi. Ovdje sam da pobjeđjujem, to je cilj u svakoj trci", naveo je Rozberg.

Direktor Mercedesa Toto Volf rekao je da je "cio tim osjećao bol koju je osećao Hamilton" poslije problema na stazi Sepang, ali da borba za titulu još nije gotova.

"Pitali smo se kako je to moguće... Nema racionalnog objašnjenja, nema obrasca. Da ima, mi bismo to riješili. Uprkos frustraciji Luis je pokušavao da podigne tim i zbog toga mu se divimo više nego ikad. Teško je kada se ovakve stvari dogode u ključnom trenutku borbe za titulu. To je veliki udarac njegovim pokušajima. Ali, šampionat još nije završen, imamo još pet trka", rekao je Volf.