Lazareviću zlato, Lazoviću srebro na SP u Knjaževcu

Pauerlifting je sport snage koji uključuje triscipline: čučanj, potisak sa klupe (bench press) i mrtvo dizanje.
87 pregleda 2 komentar(a)
Nikola Lazović i Darko Lazarević, Foto: Privatna arhiva
Nikola Lazović i Darko Lazarević, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 04.10.2016. 15:01h

Crnogorski dizač tegova Darko Lazarević osvojio je zlatnu, dok je Nikola Lazović bio srebrni na Svjetskom prvenstvu u pauerliftingu /powerlifting/ u Knjaževcu, na kojem je nastupilo više od 500 takmičara iz 33 države.

Pauerlifting je sport snage koji uključuje triscipline: čučanj, potisak sa klupe (bench press) i mrtvo dizanje.

Cilj je podići što veću težinu na sve tri discipline kroz tri pokušaja za svaku, poštujući jasno određena pravila i znakove sudaca.

Lazarević je zlatno odličje osvojio u kategoriji do 110 kilograma, u disciplini pauerlifting rou (bez korištenja opreme), dok je Lazović bio srebrni u disciplini ded lift rou do 125 kilograma.

Oba crnogorska takmičara oborila državne rekorde - Lazović u deadliftu (mrtvo dizanje), a Lazarević u squatu (čučanj).

"To je najveći uspjeh naših takmičara do sada, kao i najveći uspjeh pauerlifting kluba Gradac iz Podgorice, čiji su Lazarević i Lazović članovi, koji se ponosi što ima dva takmičara svjetske klase i nadamo se da će iznjedriti još dobrih i mladih takmičara na koje ćemo biti ponosni", saopšteno je iz podgoričkog kluba.

Lazarević i Lazović su treninge i pripreme obavili u sklopu fitnes centra City Gym, gdje su, kako kažu, „imali idealne uslove za trening i ovom prilikom na tome zahvaljuju Vladimiru Martinoviću“.

Nikola Lazović je zahvalio Jugopetrolu AD, gdje je zaposlen, na “pruženoj pomoći za pripreme i za odlazak na Svjetsko prvenstvo”, dok je Lazarević zahvalio predsjedniku Opštine Šavnik Miomiru Vujačiću, Goranu Radonjiću i Upravi za mlade i sport.

Ova dva takmičara se sada spremaju za državno prvenstvo u benč presu, koje će se održati u Podgorici 5. novembra, a zatim i za Balkansko prvenstvo i pouerliftingu, takođe u Podgorici, 25. novembra.

„Lazović se sprema da obori balkanski rekord kao i apsolutni rekord Crne Gore u deadliftu (mrtvo dizanje), koji iznosi 326kg, dok se Lazarevic sprema da obori balkanski rekord u squatu 285kg (čučanj)“, navode iz kluba Gradac.

Bonus video: