Kristina Rakočević promoterka Podgoričkog maratona

Podgorički maraton će biti održan 30. oktobra, po kalendaru Balkanske, Evropske, Svjetske atletske federacije i AIMS-a.
62 pregleda 1 komentar(a)
Kristina Rakočević, Foto: Www.european-athletics.org
Kristina Rakočević, Foto: Www.european-athletics.org
Ažurirano: 03.10.2016. 14:40h

Crnogorska atletičarka Kristina Rakočević, juniorska prvakinja svijeta u bacanju diska, biće promoterka ovogodišnjeg, 23. po redu, Podgoričkog maratona, odlučeno je na današnjoj konstitutivnoj sjednici Organizacionog odbora ove atletske manifestacije.

Podgorički maraton će biti održan 30. oktobra, po kalendaru Balkanske, Evropske, Svjetske atletske federacije i AIMS-a.

Kako se navodi u saopštenju, zamjenik gradonačelnika Podgorice, Boris Mugoša izabran je za predsjednika Organizacionog odbora ove manifestacije, direktor maratona je Vojislav Marković, direktor preduzeća „Sportski objekti“ d.o.o. Podgorica.

Za potpredsjednike Organizacionog odbora izabrani su Milorad Vuletić (predsjednik ASCG), Branislav Đuranović (predsjednik Opštine Danilovgrad), Dušan Radonjić (predsjednik Gradske opštine Golubovci) i Abedin Adžović (predsjednik gradske opštine Tuzi).

Sekretar i tehnički rukovodioc takmičenja e generalni sekretar ASCG Milan Madžgalj, a na sjednici su konstituisani svi organi i tijela manifestacije i usvojen je Plan i program organizacije ove manifestacije.

"Podgorički maraton je prerastao u manifestaciju koja je postala brend Glavnog grada i Crne Gore i predstavlja jednu od najvećih atletskih priredbi u regionu. O tome govori i podatak da je Podgorički marathon stavljen na listu sertifikovanih maratona EAA sa pet zvjezdica i nalazi se u najboljoj kategoriji Evropskih maratona. Gosti Atletskog saveza Crne Gore i Podgoričkog maratona biće potpredsjednik Evropske atletske federacije i Predsjednik Balkanske atletske federacije Dobromir Karamarinov".

"Posebno je istaknuto da će se i ove godine rezultati postignuti na Podgoričkom maratonu takmičarima omogućiti dostizanje norme za učešće na Svjetskom prvenstvu u Londonu 2017. godine. Kao i prethodnih godina, maratonci će trčati kroz gradske opštine Golubovci i Tuzi, dok će polumaraton startovati iz Danilovgrada. Takođe, u Podgorici će biti održano po prvi put prvenstvo Balkana u polumaratonu za muškarce i žene, kao i tradicionalno prvenstvo Crne Gore u maratonu i polumaratonu. Održaće se trke zadovoljstva na 5km i 10km, sa ciljem da okupi što više zainteresovanih građana i sportista rekreativaca koji bi promovisali zdrave stilove života", navodi se u saopštenju.

U sklopu manifestacije po planu IAAF-a i ASCG, na trgu Nezavisnosti, biće predstavljena prezentacija projekta „Dječja atletika“ za uzrast do 12 godina uz učešće svih osnovnih škola Podgorice, kao i određene sportske aktivnosti koje će realizovati Sekreterijat za kulturu i sport Glavnog grada.

Bonus video: