"BROJ PATROLA NA PUTEVIMA BIĆE POVEĆAN"

Klikovac: Stanje u saobraćaju je alarmantno

Moramo učiniti pomak po pitanju efikanosti krivičnog postupka. Apelujem na sve građane učesnike u saobraćaju da poštujući propise čuvaju svoj život i živote ostalih učesnika", rekao je Klikovac, dodajući da će Uprava policije učiniti sve da popravi stanje
77 pregleda 35 komentar(a)
udes, Barutana, Foto: Filip Roganović
udes, Barutana, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 03.10.2016. 14:20h

Stanje u saobraćaju je alarmantno, ocijenio je rukovodilac Odsjeka za bezbjednost drumskog saobraćaja, Dragan Klikovac, navodeći da će broj patrola na putevima biti povećan.

On je, na konferenciji za medije, povodom sve učestalijih saobraćajnih nezgoda na crnogorskim drumovima kazao da je stanje u saobraćaju zabrinjavajuće.

"Stanje u saobraćaju je alarmantno. Moramo učiniti pomak po pitanju efikanosti krivičnog postupka. Apelujem na sve građane učesnike u saobraćaju da poštujući propise čuvaju svoj život i živote ostalih učesnika", rekao je Klikovac, dodajući da će Uprava policije učiniti sve da popravi stanje.

"Preduzećemo intenzivne mjere, biće povećano prisustvo policije i ako budu potrebna vanredna dežurstva«,naveo je Klikovac", prenosi Radio AntenaM. Prema njegovim riječima, avgust i septembar bili su na nezadovoljavajućem nivou i, kako je najavio, UP će učiniti sve da popravi situaciju.

"Povećaćemo već od danas na svim pitnim pravcima broj patrola, posebno na putnom pravcu Podgorica -Budva jer jena toj dionici najkritičnije", saopštio je Klikovac.

On je kazao da je najčešći uzrok nesreće brzina.

"Brzina je najčešći uzrok. Za sedam posljednjih mjeseci imamo 24 stradalih u saobraćajnim nesrećama, a samo u avgustu i septembru 19", rekao je Klikovac.

Preporučujemo za Vas