OSUMNJIČEN ZA POKUŠAJ UBISTVA PREDRAGA ŠUKOVIĆA

Saslušavaju Aleksića, bivšeg vojnog obavještajca

Iz Višeg državnog tužilaštva nijesu saopštili koliko godina ima uhapšeni Aleksić. On je čovjek srednje životne dobi, duže sijede kose.
287 pregleda 0 komentar(a)
Radovan Aleksić
Radovan Aleksić
Ažurirano: 04.04.2019. 20:57h

U Višem državnom tužilaštvu u 15 sati počelo je saslušanje Radovana Aleksića, za koga to tužilaštvo sumnja da je 11. jula pokušao da ubije policijskog inpektora Predraga Šukovića. 

Aleksić je uhapšen na graničnom prelazu Dobrakovo i državljanin je Srbije. 

Iz Višeg državnog tužilaštva nijesu saopštili koliko godina ima uhapšeni Aleksić. On je čovjek srednje životne dobi, duže sijede kose. 

U policiji su, međutim, analizirali  snimke nadzornih kamera koje su snimile kretanje napadača na Šukovića i došli do zaključka da se na osnovu ponašanja, držanja, kretanja i stava napadača može zaključiti da se radi o osobi koja je prošla neku specijalnu policijsku ili vojnu obuku. Takođe su kazali da je moguće da se radi o čovjeku koji je plaćen da počini to krivično djelo. 

"Više državno tužilaštvo u Podgorici, u saradnji sa Upravom policije Crne Gore, pribavilo je u izvidjaju podatke koji ukazuju na postojanje osnova sumnje da je R.A. državljanin Republike Srbije 11.07.2016. godine, upotrebom vatrenog oružja, pokušao da liši života Predraga Šukovića iz Podgorice. Prema ovom licu je bila raspisana lokalna potjernica i isti će, nakon što je na graničnom prelazu Dubrakovo zadržan, a potom i lišen slobode, u zakonskom roku biti doveden u Više državno tužilaštvo u Podgorici, radi saslušanja. Tokom postupka ovo tužilaštvo će utvrditi sve bitne činjenice od značaja za postojanje krivične odgovornosti R.A. i potpunog rasvjetljavanja ovog slučaja", saopšila je portparolka Višeg državnog tužilaštva Lepa Medenica.

"Dan" je danas objavio da je Aleksić bivši šef kontraobavještajne službe (KOS) Vojske Jugoslavije i ima čin pukovnika.