Uhapšen osumnjičeni za pokušaj ubistva Šukovića

Na Predraga Šukovića 11. jula ove godine ispalljeno je više hitaca u Njegoševoj ulici u centru Podgorice
189 pregleda 64 komentar(a)
Predrag Šuković, Foto: Zoran Đurić
Predrag Šuković, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 03.10.2016. 10:43h

Zbog sumnje da je pokuša da ubije policijskog inspektora Predraga Šukovića danas je na graničnom prelazu Dobrakovo uhapšen državljanin Srbije Radovan Aleksić saopšteno je nezvanično "Vijestima" u tužilaštvu.

Aleksić je uhapšen po potjernici crnogorskog tužilaštva.

Na Predraga Šukovića 11. jula ove godine ispalljeno je više hitaca u Njegoševoj ulici u centru Podgorice.

Po nalogu nadležnog tužioca, skinuti su i video zapisi sa video kamera na lokacijiama koje se nalaze od mjesta događaja u pravcu bjekstva na kojima je, kako se vjeruje, snimljena osoba koja je pucala na bivšeg načelnika Odjeljenja za borbu protiv organizovanog kriminala.

"Više državno tužilaštvo u Podgorici, u saradnji sa Upravom policije Crne Gore, pribavilo je u izvidjaju podatke koji ukazuju na postojanje osnova sumnje da je R.A. državljanin Republike Srbije 11.07.2016. godine, upotrebom vatrenog oružja, pokušao da liši života Predraga Šukovića iz Podgorice. Prema ovom licu je bila raspisana lokalna potjernica i isti će, nakon što je na graničnom prelazu Dubrakovo zadržan, a potom i lišen slobode, u zakonskom roku biti doveden u Više državno tužilaštvo u Podgorici, radi saslušanja. Tokom postupka ovo tužilaštvo će utvrditi sve bitne činjenice od značaja za postojanje krivične odgovornosti R.A. i potpunog rasvjetljavanja ovog slučaja", saopšila je portparolka Višeg državnog tužilaštva Lepa Medenica.

"Dan" je danas objavio da je Aleksić bivši šef Kontra obavještajne službe (KOS) Vojske Jugoslavije i ima čin pukovnika.

Bonus video: