VDT ispituje sve okolnosti pod kojima je došlo do ubistva Đurića

“Ukoliko se tokom istrage utvrdi da je u postupanju službenika ZIKS-a ili bilo koje druge institucije učinjeno krivično djelo za koje se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti Tužilaštvo će u takvim eventualnim situacijama adekvatno reagovati”, poručio je Stanković
67 pregleda 0 komentar(a)
Dalibor Đurić, ubistvo, ZIKS, Foto: Filip Roganović
Dalibor Đurić, ubistvo, ZIKS, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 02.10.2016. 14:56h

Vrhovno državno tužilaštvo preduzima sve neophodne mjere i radnje kako bi se do kraja rasvijetlilo ubistvo zatvorenika Dalibora Đurića, saopštio je Vrhovni državni tužilac, Ivica Stanković.

Nevladina organizacija (NVO) Zaštinik prava zatvorenika zatražila je od vrhovnog državnog i glavnog specijalnog tužioca da hitno ispitaju da li je propust bilo kog službenika Zavoda za izvršenje krivičnih sankcija (ZIKS) ili Uprave policije doveo do ubistva Đurića.

Stanković je saopštio da Tužilaštvo istovremeno ispituje sve okolnosti pod kojima je došlo do ubistva u ZIKS-u.

“Ukoliko se tokom istrage utvrdi da je u postupanju službenika ZIKS-a ili bilo koje druge institucije učinjeno krivično djelo za koje se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti Tužilaštvo će u takvim eventualnim situacijama adekvatno reagovati”, poručio je Stanković u pismu NVO Zaštitniku prava zatvorenika.

On je istakao da Tužilaštvo svakodnevno prati izvještavanje medija i provjerava sve informacije koje ukazuju na osnov sumnje da je učinjeno krivično djelo.

“Cijeneći zainteresovanost Vaše NVO za postupanje u ovom konkretnom slučaju, podsjećamo da Državno tužilaštvo blagovremeno saopštava informacije koje u određenoj fazi postupka mogu da budu dostupne javnosti”, naveo je Stanković.

On je poručio da Tužilaštvo civilni sektor doživljava kao partnera u borbi protiv svih vidova kriminala.

“Zato budite slobodni da nam dostavite sve informacije do kojih u radu dođete, a koje eventualno ukazuju na sumnju da su prekršeni zakonski propisi Crne Gore”, poručio je Stnković.

Bonus video: