Hamilton ponovo startuje sa pol-pozicije

On je do osme pol-pozicije ove sezone došao u vremenu minut, 32 sekunde i 85 stotinki.
0 komentar(a)
Luis Hamilton, Foto: Reuters
Luis Hamilton, Foto: Reuters
Ažurirano: 01.10.2016. 10:57h

Britanac Luis Hamilton je na najbolji način kapitalizovao superiornost od drugog slobodnog treninga na stazi Sepang - vozač Mercedesa je, tako, izborio pol-poziciju za sjutrašnju trku za Veliku nagradu Malezije, u šampionatu Formule 1.

Do osme pol-pozicije ove sezone došao novim rekordom staze, u vremenu 1:32, 850 minuta.

Hamilton već slavi jedan jubilej, jer mu je ovo stoti start iz prvog reda (56 polova), a magičnu granicu je prije njega probio samo legendarni Mihael Šumaher sa 116 (68).

"Hvala brojnim navijačima koji me bodre i naročito ekipi koja tokomčitave sezone nastavlja da poboljšava bolid. U Maleziju smo stigli sa najboljim mogućim "setapom", posao ekipe je do sada bio sjajan. Ali, ja nisam bio savršen, mogao sam i brže, nadam se da će tako biti u trci", rekao je Hamilton.

Njegov klupski drug, Njemac Niko Rozberg, vodeći u generalnom plasmanu sa osam bodova više od Hamiltona, bio je drugi, a sa dvije greške u dva različita kruga je zaostao četiri desetinke (1:33, 264).

"Ciljao sam pol-poziciju, ne krijem. Znao sam da Luis (Hamilton) ima veoma brzo vrijeme, a ja sam napravio grešku u posljednjoj krivini, možda bolid nje bio idealno podešen. U svakom slučaju, drugo mjesto je prihvatljivo za start, ove godine se vidjelo da se i sa te pozicije može do pobjede", rekao je Rozberg, koji je pobijedio u prethodne tri trke.

Iz drugog reda, sa treće i četvrte pozicije, trku će početi vozači Red Bula, Holanđanin Maks Ferstapen ((1:33,420) i Australijanac Danijel Rikjardo (1:33,467).

Sa petog mjesta startovaće prošlogodišnji pobjednik, Njemac Sebastijan Fetel (1:33,584) u Ferariju, dok je šesto vrijeme u kvalifikacijama imao njegov klupski drug, Finac Kimi Raikonen (1:33,632).

Staza trke za Veliku nagradu Malezije, koja će biti vožena u blizini Kuala Lumpura, duga je 5,5 kilometara, a vozi se 56 krugova.

Nedjeljna trka počeće u devet sati po našem vremenu.

Bonus video: