Nakon četiri godine Šuljagić će ponovo igrati u Italiji

"Nije bilo teško odlučiti se za povratak u Italiju. Srećan sam što se vraćam u zemlju gdje sam naučio dosta o odbojci i možda čak i počeo da sazrijevam kao igrač", kaže Šuljagić za "Vijesti"
58 pregleda 0 komentar(a)
Luka Šuljagić, Foto: Cev.lu
Luka Šuljagić, Foto: Cev.lu
Ažurirano: 01.10.2016. 08:01h

Nakon sezone u kojoj je prvo igrao u grčkom Etnikosu, kao korektor, a drugi dio odigrao u francuskom Kanu, kao srednji bloker, Luka Šuljagić se vraća u Italiju poslije četiri godine.

Nekadašnji odbojkaš Budvanske rivijere, bivši crnogorski reprezentativac je potpisao ugovor sa italijanskom Ređo Emilijom, članom A-2 lige.

"Nije bilo teško odlučiti se za povratak u Italiju. Srećan sam što se vraćam u zemlju gdje sam naučio dosta o odbojci i možda čak i počeo da sazrijevam kao igrač. A2 liga je puna dobrih i mladih Italijana. Takva je situacija i u mojoj ekipi, tako da očekujem dobar rad i što bolji plasman na kraju. Ređo Emilija je prošlu sezonu završila na 4. mjestu. Nisam imao prilike da detaljno razgovaram sa trenerom o ambicijama, ali one su sigurno vrh tabele. A hoćemo li biti sposobni da se borimo za nešto više, vidjećemo. Očekuje nas veliki broj utakmica i velika borba", kaže za „Vijesti” Šuljagić, koji je u Italiji već igrao od 2010. do 2012. godine, za prvoligaše Vibo i Padovu.

Šuljagića u reprezentaciji nema skoro tri godine, od dolaska Slobodana Boškana. Prije prve akcije reprezentacije pod vođstvom Boškana, Šuljagić je tražio da se odmori to ljeto, a godinu kasnije je sa Boškanom postigao saglasnost o povratku, ali do toga nije došlo jer je, kako je Luka kazao, o namjeri da ponovo igra za reprezentaciju morao da obavijesti OSCG i predsjednika Cvetka Pajkovića, što on nije uradio.

O ovogodišnjim neuspješnim kvalifikacijama za EP, Šuljagić kaže:

"Loše je što se i ove kvalifikacije završavaju na isti način kao i sve prethodne. Sigurno je bilo dosta onih koji su se ponadali poslije prvog tirnira, ali opet je nedostajalo malo barem za baraž. Pratio sam i razgovarao sa momcima, znam da su se trudili i znam da im je teško pao poraz od Španaca na drugom turniru. Nije sve izgubljeno, naredno EP igraju 24 reprezentacije. E to je već prilika koja nikako, ali nikako ne smije da se propusti. Dobra organizacija i dobar rad i nadam se da Crna Gora može do prvog Evropskog prvenstva u svojoj istoriji. Sam plasman donosi dosta toga, prvenstveno da se Crna Gora konačno stavi na odbojkašku mapu Evrope", zaključio je Šuljagić.

Bonus video: