PORUKA LIDERA DPS SA KONVENCIJE U BERANAMA

Đukanović: Crnu Goru ne mogu voditi politički zelenaši

On je kazao i da Crna Gora ima kapacitet i autoritet da zaštiti pravni poredak i slobodnu iskazanu volju građana od onih koji najavljuju da će rušiti isntitucije i nasilno uzimaju vlast ako ne pobijede
152 komentar(a)
Milo Đukanović, Foto: Filip Roganović
Milo Đukanović, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 30.09.2016. 19:44h

Lider DPS Milo Đukanović poručio je sa konvencije u Beranama da Crna Gora nije na prodaju i da je ne mogu voditi politički zelenaši.

„Zahvaljujući nekima koji žive sa nama, veliki su stekli pogrešan utisak da je na ovim izborima Crna Gora na prodaju. Grupa političkih lidera nažalost parlamentarnih partija u Crnoj Gori, grupa opozicionih lidera, posmatrajući čitav život samo kroz svoju prizmu, misli da je sve ne prodaju, misle da je vrijeme i da se prodaje Crna Gora ili da se zelenaški da pod kamatu. Moramo im kazati da Crna Gora nije na prodaju. I moramo energično i hrabro kao što su to radili naši preci mnogo puta u istoriji odbaciti ovu sramnu i nedostojnu ponudu raznih političkih špekulanata i zelenaša“ kazao je Đukanović.

On je kazao i da Crna Gora ima kapacitet i autoritet da zaštiti pravni poredak i slobodnu iskazanu volju građana od onih koji najavljuju da će rušiti isntitucije i nasilno uzimaju vlast ako ne pobijede.

„Kakva je ta politička zemlja koju nam najavljuju politički gubitnici, plaćeni lakrdijaši na crnogorskoj političkoj sceni. Kazali su da će sigurno pobijediti, a ako ne pobijede da će napraviti haos. To su kazali da je obećana zemlja. E pa da im jasno saopštim – niti će pobijediti, niti će biti u prilici da prave bilo kakav haos u Crnoj Gori“ – rekao je Đukanović.

Prema njegovim riječima Crna Gora je demokratska zemlja koja je obezbijedila slobodno izjašnjavanje svakom svom građaninu „ i moraćemo da sačekamo rezultate tih izbora i da nedvosmisleno poštujemo slobodno iskazanu volju građana Crne Gore“.

„A Crna Gora je istovremenio i pravna država koja apsolutno ima kapacitet i autoritet da zaštiti ustavni poredak zemlje, uključujući i slobodno iskazanu volju svojih građana od onih koji žele da ruše institucije i da nasilno uzimaju vlast po ulici. Pokazali smo im to krajem prošle godine. Pokazaćemo to i njima isvakome drugome ko misli da se može sa Crnom Gorom ponašati kao sa privatnom prćijom“ – kazao je Đukanović u Beranama.