Međunarodni festival horova

Muzička smotra okupiće trinaest horova iz Slovenije, Hrvatske, Srbije, Makedonije, Bosne i Hercegovine i Ruski hor iz Bara
0 komentar(a)
Koncertna sala, Foto: Slavica Kosić
Koncertna sala, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 30.09.2016. 18:58h

Nastupom hora “Jedinstvo “ iz Kotora, pod dirigentskim rukovodstvom Mihaila Lazarevića, i koncertom profesora Muzičke škole Herceg Novi i hora Srednje muzičke škole iz Trebinja kojim diriguje Milisav Sukonjica večeras će u Herceg Novom početi drugi Međunarodni festival horova. Domaćin je Muzička škola Herceg Novi, a festival će otvoriti dirigentkinja hora “Collegium musicum” Dragana Jovanović.

Muzička smotra okupiće trinaest horova iz Slovenije, Hrvatske, Srbije, Makedonije, Bosne i Hercegovine i Ruski hor iz Bara.

Danas će se u crkvi Svetog Jeronima predstaviti dječiji i omladinski horovi - A kategorije, a biće održano i takmičenje B - kategorije (horovi odraslih). U večernjim satima, prije proglašenje rezultata i dodjela diploma, na programu su revijalni nastupi Mješovitog hora “Gortinija“ iz Makednije, Djevojačkog hora “Vile“ iz Srbije i Mješovitog hora “Šumatovac“ iz Srbije. Najbolji hor dobija Laureat i novčanu nagradu od 500 eura. Članovi žirija su profesori, dirigenti, Jasenka Ostojić iz Hrvatske, Sebastijan Vrhovnik iz Slovenije i Đorđe Bjot iz Italije. Festival će biti završen u nedelju revijalnim nastupom horova iz Sombora,Knjaževca i Ljubljane na platou ispred Muzičke Škole. Organizatori Međunarodnog festivala horova 2016. su NVO “Fortuna” i Muzička škola Herceg Novi.

Bonus video: