Nagrade na Bijenalu crteža u Sofiji

Pored studenata sa cetinjske Akademije i domać na Nacionalne akademije iz Sofije svoje radove na Bijenalu su predstavili i studenti Fakulteta likovnih umjetnosti iz Edirne, Turska, Državne akademije umjetnosti iz Tbilisija, Gruzije, Akademije lijepih umjetnosti iz Venecije, Italija i Univerziteta umjetnosti iz Budimpešte, Mađarska
100 pregleda 0 komentar(a)
Bijenale crteža
Bijenale crteža
Ažurirano: 30.09.2016. 18:39h

Dušan Đukić i Hajdana Kostić, studenti Fakulteta likovnih umjetnosti sa Cetinja, osvojili su prvo i drugo mjesto u kategorijama studijskog i slobodnog crteža na Trećem internacionalnom studentskom Bijenalu crteža, koje se od 26. septembra do 20. oktobra održava u Sofiji.

Pored studenata sa cetinjske Akademije i domać na Nacionalne akademije iz Sofije svoje radove na Bijenalu su predstavili i studenti Fakulteta likovnih umjetnosti iz Edirne, Turska, Državne akademije umjetnosti iz Tbilisija, Gruzije, Akademije lijepih umjetnosti iz Venecije, Italija i Univerziteta umjetnosti iz Budimpešte, Mađarska.

U Sofiji je boravio i vanredni profesor crtanja na Fakultetu likovnih umjetnosti na Cetinju mr Draško Dragaš u svojstvu člana stručnog internacionalnog žirija koji je odlučivao o nagradama.

Bonus video: